Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mohly ztratit ze stromu višně?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Na zahradě mi prvně rodila višně. Stromek asi max. 2m vysoký. Bylo tam asi 80 višní. Stromek byl velmi hustý, proto jsem jej sestříhal těsně před dozrátím višní. Višně byly již celkem skoro tmavé, tak jsem stromek ostříhal, aby višně lépe ještě dozrály a chtěl jsem za dva dny višně všechny trhat. Přišel jsem na zahradu za dva dny po ostříhání stromku a na stromku nebyla ani jedna višeň. Je možné, že nějaký pták - ptáci ty višně odnesli? Po zahradě lítá spousty ptáků na rybíz, rakytník a další keře s plody. Myslel jsem, že višně když má pecku, tak ji ptáci nesežerou nebo neodnesou. Na stromě zůstali jen šťopky. Po ostříhání byl krásný přístup k plodům, tak nevím, možné je všechno. Děkuji za případné rady či zkušennosti s tímto problémem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Oni to všichni svádí na špačky, ale viníků může být mnohem více. U nás to likvidují převážně kvíčaly, sojky a kuny. Špačci jen okrajově. Ale pravdou je, že špačouni už se chystají k odletu, tak možná uvítali svačinku na cestu :-D Mona

hahanaj*
hodnocení

2x

ptáci se domluvili a za chvíli bylo po višních

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. Jojo, ptáci jsou sice okrasou zahrad a jsou užiteční, že sbírají různé havěti škodlivé, ale chutná jim i ovoce. Podle mě to zezobali ptáci.

hodnocení

0x

Bych teda řekla, že si špačci pěkně pochutnali *tanec*

A rada? Sedět pod stromem a hlídat *uf*

Jo když se dají špaččí hlavy dohromady tak se dílo podaří :) Na jeden stromek vaší velikosti jich ani nemuselo být moc. To když u nás vyplaší auto hejno špačků v áleji višní u silnice tak se i v pravé poledne regulérně setmí.

bomba*
hodnocení

0x

Kupte si sítě proti špačkům nebo takhle dopadnete každý rok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]