Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace rostliny

Od: tinka55 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mohl by mi někdo prosím poradit, co je to za rostlinu? Koupila jsem ji v jednom supermarketu v domnění, že info bude na květináči, ale jediné, co jsem se po vybalení dozvěděla, bylo to, že nemá ráda přímé slunce a potřebuje střední zálivku. :) Předem všem děkuji za pomoc.

Identifikace rostliny

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tradescantia neboli poděnka, tzv. blázen.

doplněno 01.08.15 15:22:

Přesně Tradescantia zebrina

72mona3*

Ano, je to tak, řekla bych. Voděnka, podénka... Mona

tinka55
hodnocení

Páni, to byla rychlost, děkuji mockrát!

Je to ona a jestli je opravdu lidový název "blázen", tak to jsem si asi konečně koupila kytku, která ke mně sedí. :-D Ale pokud se hodlá rozlízat tak, jako na obrázcích z googlu, asi bude brzo někomu darována. :-D

Ještě jednou díky oběma!

Když se Vám budou šlahouny zdát dlouhé, ostříhejte je a rozdejte, nebo dejte do skleničky s vodou zakořenit. Blázen se jí říká proto, že fakt roste jak blázen.

hodnocení

0x

Záleží na tom, kam ji dáte. Když ji zavěsíte, udělá závoj. Když ji necháte na ploše, celou ji pokryje. Mám pocit, že se jí to líbí více, než když visí. Akorát se pod ní špatně utírá prach. :-D Kdykoliv ji zkraťte jednotlivé šlahouny. Nechá si líbit naprosto všechno. Je to úžasná rostlina. Je vděčná za jakýkoliv prostor a za jakoukoliv nádobu s vodou nebo s hlínou.

emilka12*

Mám ji na balkoně jihozápad,praží na ni slunce a svědčí jí to.Ještě mám dva druhy a taky na balkoně na slunci.Čím mín světla tím se víc vytahuje do délky a rostou slabší stonky.Na balkone ji zalévám často a v zimě ji mám doma a vody potřebuje jen málo .Jináč uhnívá.

Identifikace rostliny #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]