Nejste přihlášen/a.
Zdravím a byl bych rád kdo by mi vysvětlí proč letos velké pnoucí fazole po odkvětu zůstaly téměř bez lusků. Pěstuji je více jak 20 let a nikdy jsem průběh po odkvetení nesledoval, samozřejmostí bylo, že po odkvětu následovaly lusky (těch bylo někdy až moc) Je na vině průběh letošního počasí nebo přibyl na pozemku nějaký další škůdce? Za každou dobrou odpověď děkuji již teď. Olin,
Letos jsem je dala po letech, nádhera když kvetly, pnou se po plotě až na střechu a lusky spočítáte na prstech, jsou malé a ploché (možná ještě fazole v nich nabudou), říkala jsem si kde jsem udělala chybu a že to asi jsou jen nějaké okrasné fazole a dumala jsem kde teta vzala plody k satbě. Nejste sama.
Zdravím všechny a chci se přidat k diskuzi, měl jsem stejný problém letos. Fazole pnoucí jsem nasadil k plotu a krásně se rozrostly v době květu byly nádherné ale po odkvetení prakticky žádné lusky , po nějaké době pustily lusky znovu ale ty už moc nestačily dozrát tak asi z 25% . Prosím nevíte někdo co je toho příčinou? A ještě jeden dotaz používáte na fazole nějaký postřik? Díky za rady.
Fazole po odkvetení bez lusku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.