Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka na trávu selhává

Od: sansnomf® odpovědí: 6 změna:

Mám přes 20 let sekačku R 484 s motorem Briggs and Stratton.Po poslední výměně svíčky se normálně rozjela,ale po chvilce začal motor kašlat.Postupně už nebylo možné ji nastartovat.Vždy,když jsem svíčku očistil,rozjela se znovu,ale za chviličku zhasla.Svíčka opět černá.A tak pořád dokola.Zřejmě to chce něco vyčistit,což mi jistě někdo tady poradí.Ale jsem toho schopen sám,jako laik?Moje zkušenost s opravnami není příliš pozitivní.Děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. 20 let je dost. Motory BS by měly být čtyřtakty. Platí to i pro ten tvůj? Pokud ano, jestli nedošlo k nějaké záměně v palivu? Vytáhni z nádrže kus benzínu a prohlédni ho. Pokud má nějaký problém, tak dej všechen nový. Dál se potom uvidí.

doplněno 31.07.15 17:43:

Ahoj. Kolega Slavko tu radu poslal o level výše. Dobře.

hodnocení

3x

Ak nieste zručný,tak to dajte do servisu,no najprv vymeňte sviečku za novú a uvidíte či pôjde.Inak by bolo vhodné vyčistiť filter a karburátor,sú v ňom drobné sitka,ktoré môžu byť zanesené a môže byť opotrebovaná aj membrána na karburátore,poprípadna netesnosť na prívode benzínu.Ďalej môže byť poškodené ovládanie otáčok v karburátore,to sú také tenké pružinky pri ňom a tiahla ku vetráku a samozrejme popri oprave vymeniť olej ak nebol menený.

doplněno 31.07.15 08:29:

Na tejto stránke si nájdete katalóg dielov na vašu motor kosačky po zadaní výrobného čísla.:www.briggsandstratton.com/us/en/support/need-help/push-mower-engines.

hodnocení

Jistěže přemýšlím o koupi nové sekačky.Nicméně:motor je 4takt a je možné,že jsem ho dříve občas krmil starým .benzínem.Bohužel mi jeden prodavač v obchodě se sekačkami poradil dát něco oleje do benzínu,a chvilku jsem s tím pracoval,než se to rozhodl okamžitě vylít.Dávám do benzínu speciální adhesi pro tyhle motory,která chvilku pomáhala,i když motor neběžel naplno-túroval.To se stalo v rozmezí tohoto roku.Svíčka je celkem zánovní,když ji vyčistím,běží bezvadně.Na filtr se podívám,ale na karburátor si netroufnu.Potíže se servisem je taková,že vám vymění kdeco,jen ne to pravé,zaplatíte horentní sumu a problém není vyřešen,při reklamaci vše svedou na stáří stroje.Děkuji vám oběma za vaše rady.

fugass*
hodnocení

2x
Membrana v karbecu, YouTube pomuze, cca200kc
hodnocení

Díky,mrknu na to.

Do týchto motorov treba liať len čistý 95 oktánový benzín,netreba dávať žiadné prísady.Tuna je jedná stránka kde to je popísané ako vyčistiť karburátor a ak si to otvoríte v Chrome tak sa vám bude dať preložiť.: familyhandyman.com/... Inak podľa katalógu na váš typ a robení si fotográfii pri demontáži,tak nemal by byť niejaký väčší problém to vyčistiť až na to,že niektoré skrutky sú na anglické palce takže kľúč je buď malý alebo veľký.Ja som svoju po siedmych rokoch čistil komplet doma,lebo som dával rovnať kľukovú hriadeľ čo som ohol na železe pri kosení.Motor tiež Brigss.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]