Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na lesní maliny - stříhat, zkrátit?

Od: uska* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu. Asi před 3 lety se nám podél potoka na pařezích po pokácených stromech usadily sami lesní maliny. Nic jsem s nimi nedělala, nezalívala, nehnojila, nestříhala a dnes je to džungle. 30 m dlouhá. a 3 - 5 m široká.Malin jak máku, ani ne za 10 minut mám 1 litr natrhaných. Maliny zpracuji, o to nejde, ale co s tou džunglí? Mám na podzim pruty, které rodily vystříhat nebo zkrátit? Letos narostlo neuvěřitelné množství nových prutů a ty budou rodit příští rok? Prosím o polopatickou odpověď. Uška

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já u zahradních malin na podzim vystříhám ty, které odrodily. Letošní výhonky budou rodit příští rok.
U těch lesních bych také ty suché vystříhal. Budou vzdušnější, přístupné slunci. A přístupnější pro ruce!

jabraka*
hodnocení

3x

Maliny jsou plevel,výhony vydrží tak dva roky,pak samy zaschnou.pak je vhodné je odstranit.

JB

uska*
hodnocení

Děkuji za rady, po dozrání malin půjdu na generální úklid. Fakt se nejde dovnitř ani dostat, je to prales.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]