Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sukulent růžicovka má nějakou nemoc

Od: cituska* odpovědí: 11 změna:

Můj domácí sukulent růžicovka má nějakou nemoc.Na listech má malé bílé chomáčky jako vatové.

Co to je a co mám dělat aby se to ztratilo.

Sukulent růžicovka má nějakou nemoc
Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #2
Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

22.07.15 22:43
hodnocení

3x

Červci

hodnocení

3x

Červec vlnatka. Kdysi, ještě v mládí, jsem ji úspěšně zlikvidovala potíráním denaturovaným lihem. Chce to obrovskou trpělivost, neustálou kontrolu a i preventivní potírání namočenou vatičkou.

Loni na podzim mi vlnatka napadla pokojové cibuloviny. Vypadá to, že boj s ní vzdám. Šíří se to, měla jsem hned obětovat první kousky. I ty docela vzácné... Ještě na jaře jsem zde v podobném případě někomu radila, ať se do likvidace pustí, dnes se přikláním k názoru, že nejbezpečnější je se napadené rostliny hned zbavit.

Pokud se do likvidace pustíte, pokuste se napadenou rostlinu izolovat od ostatních.

cituska*
hodnocení

Hned včera jsem si ji přestěhovala, na ostatních sukulentech zatím nejsou vidět.

Očistila jsem ji a postřik zajedu koupit zítra a pustím se do boje.

Jen jsem přemýšlela, zda by bylo dobré odlomit mladé výhonky, ty zlášť ošetřit a nasadit,

tak abych alespoň něco zachránila.

Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #4

Asi bych se také pokusila mladé výhonky oddělit. Tuto rostlinu neznám, nevím, jak koření, ale pokud ve vodě, držela bych ji ve vodě delší dobu. Protože ta potvora vlnatka přežívá u napadených rostlin i v kořenech.

hodnocení

2x

Ano, jsou to s určitostí červci, měla jsem také napadenou jednu rostlinu a kamarádka mi poradila abych nakapala olej do vatovývh chomáčků,nechala působit a pak celou rostlinu důkladně omyla všemi směry, včetně rubových stran,kde se červci schovávají nejvíce. A opravdu to pomohlo.Zkuste to také.

hahanaj*
hodnocení

0x

měla jsem to samé na stejné rostlině ,vyprala jsem ji celou několikrát v jarově vodě - kořeny odlomila, protože ona snadno koření - stačí ji zastrčit do zeminy s pískem a ihned bez problémů zakoření...nyní už je vše v pořádku

cituska*
hodnocení

hanahaj-děkuji já tedy ulomím a rozdělím na všechny růžičky a budu jich mít hodně a snad všechny porostou*palec*

hahanaj*

určitě porostou

Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #5
Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #6
Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #7
hahanaj*

vidíš co jsem jich namnožila a nenechávala jsem je zakořenit - rovnou jsem zasadila

Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #8
Sukulent růžicovka má nějakou nemoc #9
annajandova

Dobrý den,

prsíím prosím neprodala by jste odnož?Mooc ji scháním!Děkuji Annajandova74@seznam.cz

cituska*
hodnocení

annajandova---musím zklamat ta moje to nepřežila ale zkuste tu kamarádku co tam měla ty druhé nafocené zdraví cituska

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]