Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahrada u hlavní cesty

Od: lenka451® odpovědí: 5 změna:

Zdědili jsme zahradu u hlavní cesty s hustým provozem. Na zahradě je spoustu ovocných stromů a keřů. Konzumovali byste toto ovoce?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Všichni známe silnice lemované třešněmi nebo švestkami. A jak je u nich v době zrání živo... Tam se nikdo nepozastavuje nad umístěním a sbírá a baští. Ostatně, kde bereme jistotu, že ovoce zakoupené na farmářských trzích, není sbíráno tamtéž? Pokud i tak budete váhat, podělte příbuzné a známé. ;) Mona

majsterjoe*
hodnocení

5x

Dnes už ano. Kdysi se to nedoporučovalo kvůli těžkým kovům (olovu) které se tam dostávalo z olovnatého benzínu. ten se ale už nejěký pátek nesmí vyrábět a tak už nějaké vyšší riziko nehrozí. Dýcháme větší svinstva.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, já ano - ale, až po jeho umytí. Bude pouze zaprášené. Zdravím!

doplněno 22.07.15 22:27:

Tazatelka neuvádí důvod, proč by se ovoce nemohlo konzumovat. Obávat se zplodin je hloupost. Ovšem, ovoce nahnilé, plesnivé či červivé z té zahrady bych nejedl.

doplněno 23.07.15 09:48:

lenka451 - dneska musí každé auto na tech. kontrolu, jezdí se na žlutou "babišovku" a ekologové jsou pozorní. Takže, obávat se zplodin nemusíte - v tom ovoci bude méně chemie, než v kupovaném a ještě ho máte zdarma, své a přírodní.

hodnocení

Samozřejmě mám na mysli ovoce zralé, v dobrém stavu. Měla jsem obavy právě z těch zplodin.

paw*
hodnocení

1x
Nejedl bych to. Misto ovoce ze zahrady bych radeji koupil zarucene biomerunky nekde u cesty od pochybneho prodejce. Pripadne jiz konzervovave v kauflande, tam je to ovoce hezke. A pestovane v cistem prostredi.
Nebo to otrepat a dat do becky a vypalit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]