Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dotaz, který se týká vlašského ořechu. Je asi 15 let starý, minulé 2 roky odkvetl a byla spousta malých ořechů, velikosti třešně. Přišly kroupy a to, že se neudržely jsem přičítala jim. Letos nepřišla žádná pohroma a ořech jeden týden neudržel malé - asi jako hrášek a další týden i ty, které byly velikosti angreštu. Nevím, proč plody neudrží. Stopky byly světle žluté. Poradíte,co mu chybí. ZH
Také bych to tak viděl... letos je sucho všude. Leckde už platí zákazy napouštění bazénů a zalévání zahrádek. Stromy v takových podmínkách běžně shazují ovoce, protože nemají dost vláhy k jejich výživě.
Já dělám to,že na podzim ořešák pobiju hrubým klackem.Tou vibrací si povolí kořeny.Pak zjara postříkam Postřikem karate,když je sucho tak jednou za dva dny pod něho vleju kbelík vody.Jak už vidím malé plody opět stříkam.To proti molicím.Mám úrodu každý rok.Snad i proto,že soused je chovatel včelstva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.