Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadavani kvetu u cukin

Od: hanys® odpovědí: 7 změna:

zdravim,nevite co chybi mym cukinam?jenom kvetou a opadavaji kvety.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Za samičími květy je náznak malé cuketky. Samčí květy jsou jen na dlouhých stoncích a slouží k opylování a když odkvetou, cuketky se nevytvoří.

emilka12*

Je to počasím.Mě taky cukýny nerodí.Semtam nějaký plod a okurky jakbysmet :(

hodnocení

0x

Nekvetou zatím pouze samčí květy?

hodnocení

cuketu pestuji poprve,takze vubec netusim,ze nejdrive kvetou sanci kvety.

hodnocení

0x

Jak dlouho ji máte zasazenou, mně začala kvést po měsíci, asi 14 dní opadávaly květy a teď už se 3 udržely a rostoui malé cuketky, mám ji zasazenou na balkoně v bedýnce a mám jen jednu, chce hodně zalévat.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Mě vloni, malé cuketky začaly od květu hnít. Letos se pokusím ty květy po vytvoření malých cuketek odstranit. Zatím to nějak kvete. Tak uvidím. Opadávání jsem si žádného nevšimnul.

haninka*

Uhnívání od květu způsobuje mj. přehnojování. Já jsem letos hnojila cuketu zároveň s rajčaty, každý týden. Vše uhnilé. Pak jsem hodinu googlovala a dost toho přečetla. Nehnojím už více než 14 dní a mám cukety nádherné. Cuketa totiž nesnáší přemíru draslíku a dusíku. Psala to tam nějaká ing. z bývalé Sempry. Mě to zafungovalo, budu rozdávat a dělat cuketové zelí, mňam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]