Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probiji mi krovinorez

Od: sebor® odpovědí: 10 změna:

Dobry den, chci nastartovat krovinorez Hecht 143 (tusim), nejde.. zjistil jsem na zapal, svicce ulomeny porcelan a fajfka lezela bokem. Koupil orig. Championku, zasrouboval, nasadil fajfku (slo to pres ta perka blbe), nahodil a vse ok. kosacka naskocila. Zavesil na rameno, ale pri praci, kdyz jsem se motoru dotknul bokem, tak me to stiplo, jako by me tam kousnul pes:). Nevite, prosim, v cem je problem? Diky! Sebor

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

špatná fajfka nebo izolace kabelu

hodnocení

Diky, zitra se na to podivam, ale kabel je urcite OK, na fajfce jsem nic nevidel, jen sla blbe nasadit na tu svicku. V te fajfce je takova spiralka a je mozne, ze neni na svicce na doraz. Zitra se na to mrknu:). Dik za odpoved! S.

hodnocení

Ahoj, tak jsem tu moji kosacku opet vytahl, fajfku nastrcil na doraz, a klasicky postup - na rukojeti aretoval plyn, zapnul, 10x cuc, sytic... nechytne a nechytne. Nevite v cem by mohl byt jeste problem. Prikladam foto. Diky! S.

Probiji mi krovinorez
ronyx*

Zdravím,
zkuste změnit postup startování - když už jste "nacucal", tak nepoužít sytič, ale nastartovat bez něj (někdy se to rádo uchlastá). Pokud se to nepovede, vyšroubujte svíčku, kontrolujte ji, případně očistěte a zkuste znovu nastartovat. Když by to opět nešlo, požádejte někoho o pomoc (v jenom se to dělá dost blbě) - stáhněte fajfku, dejte ji cca 5-10mm od svíčky - a někdo druhý ať startovat šnůrou. Pokud půjde jiskra (uslyšíte zřetelné jakoby klepání - praskání), je el. v pořádku a nejspíš by to chtělo zkusit vyměnit svíčku (možná špatně zapaluje). Pokud jiskra nepůjde, je problém v elektrice (v tom poradit neumím).
Samozřejmě pro výše uvedené platí, že je v pořádku přívod benzinu do válce (ale jestli čerpadlo dává benzin, to už asi vidíte když benzin "cucáte" před startem).

hodnocení

Ronyx, uz jsem mel kosacku umytou do servisu a udelal jsem posledni pokus - stahnul fajfku ze svicky a startoval, abych zjistil, jestli to da jiskru - a naskocilo to na trhnuti. Jen tak pro pr.del jsem se dotkul fajfky, co to udela a koupil jsem peknou supu:). Tak ted nevim, bezi to, (a kope),kdyz neni nasazena fajfka, jen polozena vedle svicky, kdyz fajfku na svicku nastrcim,nejde nastartovat. Zahada:)!

ronyx*

Takže probíjí fajfka, tzn. že je vadná - vyměnit. Ale, než budete kupovat novou, prohlídněte ji, někdy to taky dělá, když je fajfka mokrá (orosená). Takže zkusil bych 2 věci
- vzít horkovzdušnou pistoli (v nouzi stačí i fén na vlasy) a fajfku zkuste trochu ohřát - vysušit
- pokud máte doma ještě jiný stroj se spalovacím motorem (rotační sekačka, pila), zkuste si vypůjčit fajfku z jiného stroje a našroubovat ji na ten křovňák a nastartovat. Uvidíte hned, jestli je fakt fajfka vadná. Pokud jiný stroj nemáte vy, třeba lze vypůjčit fajfku od někoho ze sousedů..

hodnocení

Diky za radu, fajfka je naprosto sucha, jinak mam jak sekacku, tak i motorovku, ale nez to jako laik budu montovat ( u kosacky ta fajfka vede nekam dovnitr, cili rozebrat), tak se zeptam - na te fotce je videt, ze ta spiralka je zastrcena az dovnitr fajfky, takze se dotyka te gum. izolace. Ted uz je zastrcena uplne az dozadu.Tady na chalupe ale takove spicate dlouhe klesticky k jejimu vytazeni nemam, takze az v pondeli doma. Teda jestli to probiji kvuli tomu:).

ronyx*

S pružinkou nevím, s tím zkušenost nemám. Co se týká fajfky, myslel jsem sešroubovat ji ze zapalovacího kabelu, pokud to tedy jde a není to jeden kus (kabel zalitý ve fajfce). Dříve býval kabel a fajfka zvlášť, fajfka měla v sobě (v tom krčku) takový jako šroubek a ten se zašroubovával dovnitř (do drátků uvnitř) zapalovacím kabelu. Konečně můžete zkusit podržet kabel (rukou) a fajfkou otáčet jakoby jste ji chtěl vyšroubovat (jako kdybyste vyšroubovával šroub z kabelu).

hodnocení

Tak je to jeden kus,kabel ve fajfce. Uz ho mam v aute a v pondeli zajdu do servisu:). Napisu, jak to dopadlo

hodnocení

Ahoj, tak jsem koupil v servisu fajfku a tu spiralku do ni. Stary kabel do ni nasrouboval, dal to do Hechta a naskocilo to napoprve. Uz to neprobiji. Dekuji za rady vsem, kteri se mi snazili pomoci! Zdravi vsechny Sebor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]