Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámá bíle kvetoucí

Od: petraj* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, dostala jsem ji od známých, oni ji také dostali. Vypadá trochu jako kamélie, ale kamélie má pevnější a tvrdší listy na okrajích jemně vroubkované, tato má listy měkčí, na okrajích celistvé. měli jsme ji doma jako pokojovku, vždycky nasadila spoustu poupat, ale vždycky jí opadaly, teď jsem jí dala ven do stínu na zahradu (už v únoru a pak přišly tuhé mrazy, ale ona neshodila ani lístek a poprvé vykvetla, koukali jsme na to jako puci, mysleli jsme, že nepokvete nikdy. Ani nevím, jestli je to pokojovka anebo ji můžeme vysadit venku. Prosím poraďte. Možná to je gardénie, ale nikdy jsem ji neměla, nejsem si jistá.

Neznámá bíle kvetoucí
Neznámá bíle kvetoucí #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

4x

Gardénie.Měla jsem ji také ,ale nějak se jí u nás nedařilo.Je to pokojovka.

petraj*
hodnocení

Děkuji moc, u nás jí v domě 2 roky opadávala ještě zelená poupata, takže jsme vůbec nevěděli co to je, až když jsem jí vyšoupla ven tento rok tak poprvé kvete, už jsem ji chtěla vysadit k rododendronům, takže to neudělám, ale zato jí vždycky brzy na jaře vyhodím ven. Ještě jednou díky.

hodnocení

0x

No to je teda zázrak. já jsem někde četla, že jí letnění neprospívá. Mám ji také a poupata vykvetla pouze asi tři, ostatní opadala. mám ji doma, ihned s ní jdu ven, pod smrky. zrovna včera jsem na ni koukala a začínají jí dokonce schnout i listy. tak se snad venku vzpamatuje.

an*
hodnocení

0x

Má ráda chladněji, světlé místo, ale ne slunce. Dobře se jim daří na parapetu, nebo blízko okna na severní straně. Chce častou a pravidelnou zálivku vrchem do květináče, ne spodem do misky. Také jí vyhovuje větší vzdušná vlhkost, když nasazuje na květ, je dobré ji rosit.

Bohužel nemám žádná okna na sever. Dala jsem ji pod ty smrky. Mám také kamélii a ta pokaždé bohatě nasadí na zahradě poupata a když ji pak přenesu na verandu, tak opadají. Opadají i listy. S tou gardénií to bude asi obdobné. Ta veranda je kolem dokola zasklená a i když tatáhnu záclony, tak sem celý den praží slunce. Asi se s pěstovámím těchto květin musím rozloučit.

an*

Máte pravdu, Kamélie má podobné nároky. U té ale platí, že když nasadí na květ, nesmí se s ní hýbat. Dokonce se nemá ani otáčet s květináčem, jinak poupata shodí. Mám obě tyto rostliny v chladné místnosti a daří se jim dobře, obě kvetou. Prosluněná veranda jim asi vyhovovat nebude, jestli máte možnost dát je někam k oknu na východní stranu, tam by se jim mohlo líbit. A tu Kamelii je dobré stěhovat dříve než nasadí na květ a zpátky domů až po odkvětu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]