Nejste přihlášen/a.
Je to problém, který asi zde zatím nikdo nevyřešil, protože ani v této rubrice mi nikdo pořádně neuměl poradit. Včera jsem byla u přátel a kamarád mi poradil, ať koupím kleště na hryzce /používají se i na krtka, ale to se nesmí, když je chráněný/. Jednoduše se mu lopatkou přeruší chodba, klacíkem se udělá z obou stran trochu místa, kleště se postaví na dno chodby, čelistmi ke stěnám a celé se to zakryje dekou, aby byla tma. Hajzlík běží jak o závod a kebulí narazí do plíšku, který trčí mezi rozevřenými čelistmi, ty sklapnou a má po žížalkách! Na kleště by se mělo sahat jen v rukavicích, aby necítili člověčinu. Prý takhle už jich pochytal asi 30. Nevím, jak Vy, ale já jdu shánět kleště. Na internetu je mají, ale poštovné stojí 2x víc, jak celé kleště. Cena kleští cca 60 - 70 Kč. Tak lovu zdar!
Jako návnada stačí kousek suché kůrky chleba nebo také používám Friskis granulky pro kočky. Hrot na pasti vyrovnám zpět do roviny a návnadu lepím pomocí pistolové páječky a tyčinky tavného lepidla. Plechová past je oddolnější proti vlhkosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.