Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zahustit řídkou trávu?

Od: rotorod® odpovědí: 8 změna:

dobrý den

mám zasetou trávu (novou) cca 2-3 měsíce. Už roste, je zelená, už jsem asi 4x sekal trávu sekačkou. Jen prostě na té ploše (cca 800m2) jsou místa, kde tráva je hustá a místa kde je strašně řídká. Je to zpusobeno asi taky tím, že po zasetí přišlo cca 4x fakt prudký liják, a co šlo to prostě voda odnesla po zahradě s hlínou...to už je jedno

chci se zeptat, zdali má význam do těchto míst znova nasypat novou trávu? bez nové hlíny? má to cenu, ujme se ta tráva nebo asi uschne?

nebo jak tu řídká místa zahustit? co byste doporučili

děkuji Vám předem za Vaše rady a pomoci

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych řídká místa trochu prohrábla a zasela znovu semena. Tráva vám vyroste dřív nebo později v každé době. První seč by ale měla být kosou a teprve další sekačkou. V létě, při velmi suchém období ,by se neměla sekat tráva hodně u země,.pokud každý den nerosíte. Hrozí totiž vyschnutí.

lidus*
hodnocení

1x

Zrovna včera jsme podsévali trávník, narušili hráběma a zaseli. Prodejce mi doporučil hřišťovou trávu, dnes lehce sprchlo tak snad vyroste.

Ono se řekne prohrábnout a dosít. Jenže tráva je ještě mladá, není pořádně zakořeněná, tak abyste prohrabováním neudělal více škody než užitku. Prohrábnutí a dosetí udělejte v případě, že tráva v podstatě na daném místě není. Jestli je pouze řídká, počkal bych. Trsnaté trávy nejsou plně odnožené a výběžkaté nezaplnily zbylý prostor. Přes léto ve vedrech také hrozí zaschnutí klíčících semen. Uvidíte v časném podzimu, případně bych nechal dosetí až na příští jaro.

hodnocení

asi takhle to udělám. děkuji

an*
hodnocení

0x

Dobrý den, řídká místa stačí travním semenem dosypat, zasypávat zeminou není třeba. Ale bude nutné pravidelně zalévat než nové semeno vyklíčí a trochu vzroste. Nebo počkat do září, to už je doba vhodná na podzimní výsev.

hodnocení

0x

Přesně tak--prohrábnout,ať se má tráva kde uchytit.Na hladkém povrchu ji zase voda odplaví,nebo tráva uschne.Jestli to žerou ptáci ,nevím..jemně posypat také by to chtělo..

hodnocení

0x

Jojo, hráběmi narušit tvrdou krustu na zemině. A dosít.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem dosíval nějaké ty lysiny před asi 3 týdny a dneska jsem se na to díval. Ta hřišťovka vyrostla asi na 2 cm. Bez zalívání. Jen jsem to tak prostě ručně rozházel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]