Jsem bezradná,žloutnou mi listy na banánovníku,ale myslím,že to není to "normální" žloutnutí,že prostě rostlinka trpí.Na vaše rady,že by to mohlo být přelitím,jsem rostlinku přesadila do suché půdy,nevím jestli jsem jí tím ještě více neuškodila.Děkuji všem,kdo mi poradí.Přikládám fotku.
Ahoj, ten obal na květináč je to nejhorší co může být!...Kup si hlubší podmisku a popřípadě nějaký pěkný plastový květináč. Řekl bych, že tvému ban. chybí hnojení, použij Kristalon - dle návodu a dále pak asi polévkovou lžíci hnojiva NPK rozsypej po povrchu a lehce ho prokypři. Zalévej hojně, vodou teplou tak 35stupňů (příjemně teplá voda) a dej mu dostatek tepla, pozor na průvan. V podmisce udržuj trochu vody...
Takto by mohl vypadat nedostatek dusíku. Pokud rostlině chybí dusík, přemisťuje ho ze straších částí rostliny do mladších, aby vyživila alespoň ty mladé. Zkus pohnojit, ale ne přehnojit! A protože u banánovníku je třeba hlavně dusíku, tak hnoj pro nekvetoucí rostliny. Mám doma botanický banánovník (má červené banány), ale v suchu ho rozhodně nedržím. Stále má vlhkou zeminu a je OK.
... a hlavně! Ta nádoba, ve které nyní rostlina stojí, je velmi malá! Banánovník při vhodných podmínkách velmi rychle roste. Do dolní části nádoby dejte drenáž (kořeny nesmí stát ve vodě) a rostlinu zalévejte vždy shora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.