Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na molice na rajčatech bez chemie

Od: uska* odpovědí: 4 změna:

Našla jsem na internetu tento recept. 50 ml octa, 1 ČL jaru, 1 ČL oleje a půl litru teplé vody

Prosím, má někdo zkušenosti s tímto postřikem? A nebo jak hubíte molice na rajčatech? Chemii nemohu použít, už sklízím rajčátka. Děkuji Uška

Zdraj. rozhlas.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem tenkrát shodou okolností ten pořad poslouchala a podle toho návodu jsem postříkala napadenou kedlubny, kapustu a zelí. Na rajčatech jsem je naštěstí neměla, jen na těch na brukvovitých. Fakt to funguje, ale musíte opatrně protože jakmile se zeleniny dotknete, molice mají tendenci uletět. A hlavně stříkat na spodní stranu listů, protože tam ty potvory sedí. Ráno po ošetření postřikem bylo pod zeleninou jako nasněženo, kolik jich tam zahynulo. Na celou sezonu to ale jen jednou postříkat nestačí, musí se to opakovat. Letos už jsem taky stříkala a se stejně dobrým výsledkem.

cesmina*
hodnocení

1x

Podobným lektvarem jsem likvidovala puklice na citroníku.Akorát místo octa jsem dala trochu 60% lihu.Listy pak byly lepkavě mastné,ale puklice na něm zatím žádné nevidím.Třeba by to šlo i na molice.

suchy*
hodnocení

0x

Zkuste Biool,to je pouze emulgovaný řepkový olej a proti molicím popř. i mšicím jsem s ním neměl špatné výsledky.

Loni jsem likvidoval molice na kedlubnech vodou s pár kapkami jaru. Dva postřiky po týdnu a byl klid. U rajčat by mohl být jar cítit na plodech. Zkuste na jednom, uvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]