Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
milí rádcové, poraďte prosím neznalému..
Moje mamka poslední dobou se zmiňuje, že by chtěla mít doma " blázna" - rostlinu. Nevíte prosím, o kterou přesně rostlinku jde? Sehnala jsem u kamarádky nějakou popínavou zeleno-bílou, ale není to ona
díky
blázen vždy bývala voděnka
zde je na fotce kvetiny.tobudetecubr.net/...
je ale dnes hodně jiných druhů od čistě zelené , žíhané po fialovou
doplněno 12.07.15 12:56:zřejmě jsi sehnala scindapsus - tenj ale taky krásně roste a udělá parádu
Scindapsus roste jako blázen a tak se mu lidově místo zvláštního latinského názvu říká česky jednoduše Blázen, Potos, Šplhavník, na slovensku ludovo aj Divoký Jano, Ťahavý Janko, Potosovec, atd., latinsky Epipremum atd.
Může mít čistě zelené listy i listy s bílou kresbou, viz například atelierzelene.sk/...
Zkuste hledat pod slovem Scindapsus.
no vida, právě dnes jsem byla v Penny , když jsem zajela k rodičům. Ale nevšimla jsem si Tak snad příště.
Není třeba shánět, kupovat. Je potřeba kdekoliv ucviknout pár kousků, ukrást. Protože je to blázen. Roste jako blázen, ve vodě, v zemině. Je to prostě blázen.
Liduš, však se také říká, že nejkrásnější kytky jsou ty, které si člověk ukradne nebo ty, které z lásky dostane.
Já vím, že krást se nemá ale jsem-li někde na úřadě a mají tak jim kousek štípnu, dám do vody a zanedlouho má kořeny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.