Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

blázen - jaká je to rostlina?

Od: xy odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

milí rádcové, poraďte prosím neznalému..

Moje mamka poslední dobou se zmiňuje, že by chtěla mít doma " blázna" - rostlinu. Nevíte prosím, o kterou přesně rostlinku jde? Sehnala jsem u kamarádky nějakou popínavou zeleno-bílou, ale není to ona :)

díky

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

blázen vždy bývala voděnka

zde je na fotce kvetiny.tobudetecubr.net/...

je ale dnes hodně jiných druhů od čistě zelené , žíhané po fialovou

doplněno 12.07.15 12:56:

zřejmě jsi sehnala scindapsus - tenj ale taky krásně roste a udělá parádu

prima-receptar.cz/...

xy
hodnocení

ano, to bude to, co jsem sehnala. Šplhavník - pěkné jméno. Doufám, že se taky pěkně rozroste.

liska5
hodnocení

2x

Já to uzavřu: Blázen je voděnka- Tradescancia

Šplhavník je Potos - Scindapsus

Zelenec je Falangium

eset*
hodnocení

1x
Ja tak rikala byvalemu manzelovi
Pokud je tmave fialova se stribrnou jedna se o Tradescantui Zebrianu "Silver Sicilian".Jestli ji chybi stribrna a fialova je svetlejsi tak je to Tradescantia Pendula "Purple Milano".Pak jsou jeste zelene varianty ruzne odstinovane v kombinaci s bilou nebo zlutou a i jenom zlute.Mam zkusenost ze cim je svetlejsi tim mi hůř pousti koreny a i celkove pestovani mi dela problemy nez ty tmavsi.Jinak chteji sestrihavat,aby rostlina zesilila.Kdyz to neudelate tak bude mit stonky jak nite a bude se vam na koncich vyholovat a taky ulamovat.Me se plazi po strope.Pres rok je uplne ostriham cca ma 10cm asi 4x.Orezy pusti koreny ve vode.Doporucuji rozdat nebo jimi zaplevelite Jinak Voděnka nebo Poděnka.
petr2000*

Eset,my říkáme blázen scindapsusu :).

uska*
hodnocení

0x

Ano, dodám ještě jedno foto rostliny.net/...

host*
hodnocení

0x

Scindapsus roste jako blázen a tak se mu lidově místo zvláštního latinského názvu říká česky jednoduše Blázen, Potos, Šplhavník, na slovensku ludovo aj Divoký Jano, Ťahavý Janko, Potosovec, atd., latinsky Epipremum atd.

Může mít čistě zelené listy i listy s bílou kresbou, viz například atelierzelene.sk/...

Zkuste hledat pod slovem Scindapsus.

sebod*

host. potos NENÍ blázen *smich*

radkapod*

Asi jak kde se tomu říká...u nás byl "blázen" vždycky potos/ Scindapsus. Můj poslední úlovek je potos NJoy, moc pěkný *palec*.

Tradeskancii se říká voděnka nebo poděnka.

sebod*

radka...Tak to jsem z toho sama blázen *smich*

lidus*

Chybička se vloudí, omlouvám se.

jabraka*
hodnocení

0x

Blázen,nebo Tradescancia.

JB

emilka12*

Nenáročná ,pěkná kytka Rychle se zakořenuje.Tu fialovou jsem měla jeden odenek a už mám plný květináč :)

blázen - jaká je to rostlina?
blázen - jaká je to rostlina? #2
blázen - jaká je to rostlina? #3
xy

krásný, doufám, že teda taky seženu.

emilka12*

Ty dva jsem si obědnala z internetu.

doplněno 12.07.15 21:17:

U nás měli v nabídce v Penny

xy

no vida, právě dnes jsem byla v Penny , když jsem zajela k rodičům. Ale nevšimla jsem si :( Tak snad příště.

Není třeba shánět, kupovat. Je potřeba kdekoliv ucviknout pár kousků, ukrást. Protože je to blázen. Roste jako blázen, ve vodě, v zemině. Je to prostě blázen. *hi*

doplněno 15.07.15 07:27:

Liduš, však se také říká, že nejkrásnější kytky jsou ty, které si člověk ukradne nebo ty, které z lásky dostane.

lidus*

Já vím, že krást se nemá ale jsem-li někde na úřadě a mají tak jim kousek štípnu, dám do vody a zanedlouho má kořeny.

xy

dobrý nápad, ale já už na úřadě nebyla, ani nepamatuju - jo, v lednu zaplatit popelnici. možná až naši firmu předvolají na kontrolu na zdravko a socko :)

jsou nádherné ,ale není místo k uzmutí ach jo..

doubravka
hodnocení

0x

My jsme říkali blázen zelenci.

hodnocení

0x

U nás se také zelenci říká blázen

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]