Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může to být (planá) máta?

Od: pu® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den rádcové *slunce*

Mužíček našel na zahradě tuto rostlinku a nevíme si s ní rady. Já znám mátu, co "vypadá jako kopřiva" a je hodně aromatická, prostě si ji nespletete. Takže tohle mi ji nepřipomíná. Jenže když promnu list mezi prsty a pak k nim přičichnu, voní to úplně jako máta! *nevi*

Poradíte, prosím? Případně, víte-li přesně, co to je, dáte mi prosím tip, co s rostlinkou? Nejraději bych ji usušila a pak používala buď na čaj, nebo do vaření - prostě podle toho, co to je. Snad to nebude nějaký jed... Předem moc děkuju!

Může to být (planá) máta?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x

Máta má druhů obrovské množství. Ještě by to chtělo detail na list. Takhle to vypadá jako oregano *nevi* Mona

radkapod*
hodnocení

2x

Tohle opravdu vypadá spíše jako oregano. Právě kvete.

pohanka*
hodnocení

2x

Ano, je to oregáno - dobromysl.

Používejte běžně v kuchyni, ale vařte z něj i čaj, je léčivý a i dobrý, podle názvu působí dobře na psychiku a na zažívání. Příští rok sklízejte dříve, okolo května, ještě než vykvete, tak má kvalitnější lístky. Trochu květů nechte pro včelky. Já ji používám místo majoránky.

pu®
hodnocení

Moc děkuji všem! Dáme sušit a budeme kořenit ostošest :) Krásné léto!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]