Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rádcové
Mužíček našel na zahradě tuto rostlinku a nevíme si s ní rady. Já znám mátu, co "vypadá jako kopřiva" a je hodně aromatická, prostě si ji nespletete. Takže tohle mi ji nepřipomíná. Jenže když promnu list mezi prsty a pak k nim přičichnu, voní to úplně jako máta!
Poradíte, prosím? Případně, víte-li přesně, co to je, dáte mi prosím tip, co s rostlinkou? Nejraději bych ji usušila a pak používala buď na čaj, nebo do vaření - prostě podle toho, co to je. Snad to nebude nějaký jed... Předem moc děkuju!
Ano, je to oregáno - dobromysl.
Používejte běžně v kuchyni, ale vařte z něj i čaj, je léčivý a i dobrý, podle názvu působí dobře na psychiku a na zažívání. Příští rok sklízejte dříve, okolo května, ještě než vykvete, tak má kvalitnější lístky. Trochu květů nechte pro včelky. Já ji používám místo majoránky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.