Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Jak jsem už napsal. Vrátil jsem se z mých latifundií. A mám problém. Pleju jak šílenej a u země se mi v tom pletí motá to dolní rajčatové listí. Jak to řešíte? Jak vysoko je případně otrháváte? Rostliny jsou vysoké asi od 3/4 metru po metr.
Odjakživa listí otrhám je to semeniště plísní a zavazí, rajčata 70 cm od sebe, mezi ně sypu trávu ze sekačky aby se držela vlhkost, vyštípávám židy aby neubírali sílu rostlince, jak mají nasazeno na plody rázně proberu listy na rostlince a nechám jim tam tak polovinu...zálevám rajčata zásadně jen v mezerách mezi nimi, nikdy ne na list sem tam asi tak jednou za 10 dnů jim zavdám zákvasu ze slepíčáků, zákvasu z koňských koblížků či zákvasu z kopřiv, jednou jsem je pohodil lehce NPK - ve skleníku mám 40 rostlinek - venku kolem 15...nejlepší jsou podle mne hybridy ale letos jich vzešlo málo, tak jsem to doladil stupickým polním a jdou hezky, a brzy začnou červenat...rajčata mohu v jakémkoliv stavu od syrových až po kvašené...
Ahoj. To otrhávání spodních listů má svůj význam. Dnes jsem šel zase do kolen a vysápal asi 2 metry plevelu a ty spodní listy rajčat. Co se najednou objevilo zelených plodů. I se líp zalívá. Teď mám, zase problém s tím zaštipováním na koncích rostlin. Hladovost v pěstění je šílená věc. Ale, budu do toho muset jít. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.