Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí smrk růstu dýní?

Od: humbucker* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Dnes jsem byl zalívat na zahrádce kamarádce. Vše bylo v pořádku, jen na jednom dodělávaném políčku, těch pár tam zasezených dýní, nechce moc růst. Jsem přesvědčenej, že je to kůli fytoncidům z toho smrku nad tím políčkem. Milostivá tomu nechce věřit. Že s tohodle pěstování nic kale nebude. Kdo má pravdu?

doplněno 07.07.15 23:12:

Vláhy a živin to má dost. Ani slimáci tam nic nežerou.

doplněno 08.07.15 00:00:

Slunce tam pere asi od 10 hodin do 15.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

0x

Nevím jestli je to u vaší kamarádky kvůli fytoncidům...ale u nás je to kvůli tomu že smrky mělce koření a všemu berou vláhu a živiny.

hodnocení

0x

spíš než smrk jim vadí nedostatek sluníčka které se tam přes ty smrky nedostane...

Soused má metr od plotu živý plot ze smrků stáří cca 20 let. Na své straně mám taky zhruba metr nasázeny cukety a rostou úplně v pohodě. Cukety nejsou smrky zastíněné. Vaše teorie se nepotvrzuje.

aloiss

A na které straně svého pozemku máte tu smrkovou stěnu? Jestli je to sever tak smrky opravdu nijak nestíní. Zalévat asi musíte trochu víc, vodu vysávají v širokém okolí.

humbucker*
hodnocení

Ahoj. Tak jsem se právě vrátil ze zahrady a po nočním deštíku je to tam, i přez občasné zaslunění docela vlhký. A později zasazená cuketa a rozrostlá dýně se taky pěkně zbírají. Na dlouhém poli se začínají rozrůstat ty jejich šlahouny. Musím je otáčet dovnitř záhonu, jinak by nešlo za chvíli kolem chodit a sekat tráva. Loni se to vyšplhalo i na plot a jedna okrasná dýně vyrostla na druhé straně plotu. Květ prolezl okem a už to tam bylo.

hodnocení

0x

Mám dva smrky dva metry od záhonu, kde pěstuji dýně a cukety, úroda je v pohodě. Smrky nevadí, spíše to, že stíní. Já jsem jim už musela nechat uřezat vrchy a teď je to docela dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]