co může znamenat žloutnití listů u banánovníku od spodu,kde jsem udělala chybu a jak je možné ji napravit.Je to pokojový banánovník.Děkuji všem,kdo mi poradí.Irena
Pokud listy žloutnou od spodu, může to být v pořádku. Spodní nejstarší listy totiž postupně žloutnou a odumírají, proto je těsně u nepravého kmene odřezáváme. Může to být také nepřiměřeně velkou zálivkou. Zalévat by se mělo zhruba jednou za týden, mezi zálivkou by zem v květináči měla oschnout. Lepší než často zalévat je použít rozprašovaš a zavlhčit listy.
Žloutnutí, postupně pak hnědnutí a usychání listů je za normálních podmínek přirozené. Tyto listy postupně odstraňuj až u kmínku. Dbej na to, aby rostlina nebyla přemokřena, nenech ji na slunci. Hnoj lehce Kristalonem Star (tak jednou za dva týdny), zálívej až tak před uschnutím půdy. Odstraňuj nové výhonky ze stran rostliny, jsou vysilující. Podrobněji na podrobnější dotaz...
qwertz*
strejc má pravdu, jenom doplním: Kristalon Start. Dávkování tak zhruba 1 kávovou lžičku na 10 litrů vody, v létě hnojit klidně i 1x týdně a v zimě trochu ubrat, tak jednou za 3 týdny. Banánovník mám doma a brzo budu sklízet
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.