Nejste přihlášen/a.
Dobrý den nemáte nějak rady jak pečovat o Fikus benjamin (zalivka,hnojení přesazování,do jaké půdy atd.) Děkuji za odpovědi.
Fikus benjamínek nemá rád změnu stanoviště, reaguje na to shazováním listů. Mám ho doma na jižní straně, ale není na přímém slunci, zalévám denně málo, nenechávám přeschnout. Dokonce jsem ho už i stříhala a tvarovala, dá se to, znovu obrazil a vesele roste dál. Zasazený je do normální univerzální půdy pro domácí kvítka. Popsala jsem svoje způsoby pěstování benjamínku fikuse, které se mohou lišit od správného postupu. Jo a hnojím ho, když si vzpomenu, to je tak dvakrát třikrát do roka.
myslíte že bych mohl použít tento substrát eshop.raselina.cz/...
A toto hnojivo? eshop.raselina.cz/...
Vždycky mě trápil,protože se mi líbí,ale vždy uhynul.Teď přidávám do vody kristalon a v podstatě většinu roku jej tak hnojím.Mám jej na přímém slunci skoro celý den(na balkoně)a svědčí mu to.V zimě živoří v bytě,ale hned jak začne být tepleji,tak je na slunci a přihnojovaný a je o.k.Málo zalévat a hlavně jej často rosím,to má rád!
doplněno 06.07.15 18:49:Já vím,že neměl by být na slunci,ale myslela jsem ,že Vás zajímají zkušenosti s benjamínem a né internetové stránky ,které jste si mohl/a vyhledat sam/a.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.