Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vošky na petúniách

Od: jankat* odpovědí: 6 změna:

Dobrý deň,

poraďte prosím ako sa prirodzene možno zbaviť vošiek na petúniách.

Ďakujem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to jsou vošky? Mšice? *hej*

doplněno 07.07.15 07:04:

Tyhlety maličké, zelené, naprosto neviditelné mrchy, jen a pouze s lupou, mi jeden rok úplně muškáty zlikvidovaly. Nakonec jsem všecičko vyklopila do popelnice. Vypařila jsem truhlíky, nasypala novou zeminu a zasadila takovou všehochuť.

jankat*
hodnocení

asi áno, malé zelené...

jankat*
hodnocení

Dobrý večer,

tak to vyzerá, že to všetko pôjde preč - do kontajnera. Viním za to hlinu, ktorú som kúpila v Lidli. Je zaujímavé, že sú len na petúniách, na muškáty nejdú.

Ďakujem všetkým za odpovede a rady.

Prajem pekný večer.

hahanaj*
hodnocení

0x

jedině postřikem proti nim, ale já tedy s tím nemám dobrou zkušenost jakmile se mšice objeví tak kytku likviduji

72mona3*
hodnocení

0x

Viděla jsem tento recept, který je stoprocentně přírodní a prý zabírá. Jen jsem byla líná dojít na ty kopřivy *hi*

Postup pro přípravu postřiku: Natrhejte kopřivy (množství?), vložte je do kyblíku s vodou. Nechte kopřivy týden v teple, nejlépe na sluníčku, prohnít a zkvasit (pokud máte kyblík venku přikryjte ho, aby vás neobtěžoval zápach). Po týdnu se původně voňavé kopřivy promění v hromadu skutečně silné páchnoucí vody. Tou polévat zasažené rostliny. Mona

hodnocení

0x

Hezký den,petunie jsou na mšice velmi háklivé ,vzlášť v horkém počasí.Doporučuji koupit přípravek na mšice a udělet postřik a hlavně opakovak.Bez chemie to nepůjde.Mám s tim letité zkušenosti a hlavně kontrolovat ostatní květiny ,protože se to přenáší.Není při takovéto péči rostlinu likvidovat.narazí nové výhonky a žije dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]