Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
poraďte prosím ako sa prirodzene možno zbaviť vošiek na petúniách.
Ďakujem.
Co to jsou vošky? Mšice?
Tyhlety maličké, zelené, naprosto neviditelné mrchy, jen a pouze s lupou, mi jeden rok úplně muškáty zlikvidovaly. Nakonec jsem všecičko vyklopila do popelnice. Vypařila jsem truhlíky, nasypala novou zeminu a zasadila takovou všehochuť.
Viděla jsem tento recept, který je stoprocentně přírodní a prý zabírá. Jen jsem byla líná dojít na ty kopřivy
Postup pro přípravu postřiku: Natrhejte kopřivy (množství?), vložte je do kyblíku s vodou. Nechte kopřivy týden v teple, nejlépe na sluníčku, prohnít a zkvasit (pokud máte kyblík venku přikryjte ho, aby vás neobtěžoval zápach). Po týdnu se původně voňavé kopřivy promění v hromadu skutečně silné páchnoucí vody. Tou polévat zasažené rostliny. Mona
Hezký den,petunie jsou na mšice velmi háklivé ,vzlášť v horkém počasí.Doporučuji koupit přípravek na mšice a udělet postřik a hlavně opakovak.Bez chemie to nepůjde.Mám s tim letité zkušenosti a hlavně kontrolovat ostatní květiny ,protože se to přenáší.Není při takovéto péči rostlinu likvidovat.narazí nové výhonky a žije dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.