Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím doporučit nějaký dobrý herbicid na náletové křoviny? Děkuji.
0x
Herbicid typu Roundup (Roundop, Touchdown, Kaput, Glyfogan, Dominátor) nebo Garlon. Postříkat celé rostliny na list nebo uřezat u země a pařízky natřít 50% roztokem přípravku.
doplněno 03.07.15 13:15:Co jsem napsal herbicidy typu Roundup, tak jsou všechny se stejnou účiinou látkou, tak na co zkoušet všechny. Je to o ceně. Zkušenost mám s Glyfoklasicem (ten jsem koukám nenapsal) a Garlonem. Pařízky jasanů, slivoní a jabloní vzal první nátěr a už neobrůstaly, se škumpou bojuji druhým rokem a zatím je to nerozhodně.
Ano, to jsem si také přečetla na internetu, ale funguje to? Máte to vyzkoušené v praxi? Všechny jste určitě nevyzkoušel,
ale děkuji za odpověd´. Ráda bych, kdyby se mi ozval nějaký šikula, který to ověřil v praxi.
Náletové dřeviny je nutno, ať v zelené formě,tak i suché,vyklučit,Totální herbicidy ničí rostliny působením na list.Není nejlevnější,takže se nevyplatí stříkat vzrostlé stromy a keře.Takže jednoznačně,posekat a pak stříknout pařízky.U většiny náletových dřevin nehrozí znovu obnova.Výhodné by bylo,zajistit likvidaci pomocí odborné firmy,která provede i štěpkování,produkt se použije na mulč celé plochy.,
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.