Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím doporučit nějaký dobrý herbicid na náletové křoviny? Děkuji.
Herbicid typu Roundup (Roundop, Touchdown, Kaput, Glyfogan, Dominátor) nebo Garlon. Postříkat celé rostliny na list nebo uřezat u země a pařízky natřít 50% roztokem přípravku.
doplněno 03.07.15 13:15:Co jsem napsal herbicidy typu Roundup, tak jsou všechny se stejnou účiinou látkou, tak na co zkoušet všechny. Je to o ceně. Zkušenost mám s Glyfoklasicem (ten jsem koukám nenapsal) a Garlonem. Pařízky jasanů, slivoní a jabloní vzal první nátěr a už neobrůstaly, se škumpou bojuji druhým rokem a zatím je to nerozhodně.
Ano, to jsem si také přečetla na internetu, ale funguje to? Máte to vyzkoušené v praxi? Všechny jste určitě nevyzkoušel,
ale děkuji za odpověd´. Ráda bych, kdyby se mi ozval nějaký šikula, který to ověřil v praxi.
Náletové dřeviny je nutno, ať v zelené formě,tak i suché,vyklučit,Totální herbicidy ničí rostliny působením na list.Není nejlevnější,takže se nevyplatí stříkat vzrostlé stromy a keře.Takže jednoznačně,posekat a pak stříknout pařízky.U většiny náletových dřevin nehrozí znovu obnova.Výhodné by bylo,zajistit likvidaci pomocí odborné firmy,která provede i štěpkování,produkt se použije na mulč celé plochy.,
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.