Syringa - šeřík je na trhu i jako 1 m vysoký keříček,miniatura běžného šeříku.
Po odkvětu se dá zakořenit z uzrálého výhonu,který zakryjeme vrškem PET lahve.Nevyužívejte odkopku z keře,většinou se ušlechtilé varianty roubují na neušlechtilé odrůdy,odkopek je potomkem podnože.
Já to vidím na šeřík obecný. Ten se neroubuje, je vlastně planý a z odkopku vyroste stejná rostlina. Roubovaný je jen plnokvětý šeřík, nebo pak šlechtěné stromkové odrůdy.
sebod*
bilavlcice. To by ses divila, kolik dalších šeříků je roubovaných
Mě by spíš zajímalo, kdy to bylo foceno. Šeříky čínské i obecné jsou odkvetlé a Šeřík Prestonové, který kvete teď, nedorůstá takových rozměrů.
bilavlcice
Sebod ... možná. Přímo o šeříky jsem se nikdy nezajímala. U nás to roste jako plevel a zbavit se jich je téměř nemožné. Uříznete keř a okolo vyrazí nové šlahouny. Kvetou stejně jako keř původní. Když nehledáte nějakou speciální vzácnou odrůdu, přijde mi zbytečné kupovat je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.