Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na japonském javoru

Od: reny* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, před 14 dny jsem si koupila japonský javor, ale nyní jsem si všimla, že nové výhonky jsou jakoby okousané a na listech tmavé skvrny. Ze spoda listů žádné breberky nevidím. Je umístěn na stinném místě, sluníčko na něj svítí až cca od 16 h. Co by mu prosím mohlo být? Děkuji

Škůdce na japonském javoru
Škůdce na japonském javoru #2
Škůdce na japonském javoru #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radkapod*
hodnocení

1x

Mám na japonských javorech podobné příznaky - "okousané mladé listy", je to nějaká houb. choroba. Stříká se to Dithane. Pomáhá to.

reny*
hodnocení

Děkuji vyzkouším

hodnocení

0x

Dají se ty tmavé skvrny omýt?

doplněno 25.06.15 16:46:

Podle těch tmavých skvrn máte javor napadnutý nějakou houbovou chorobou. K těmto chorobám je javor dlanitolistý obzvlášť ve vlhkých měsících velmi náchylný. Řešila bych to chemickým postřikem a napadené listy otrhala(pokud není javor napaden celý).Nebojte se, rostlina opět obrazí. A pro úplnost javor japonský nesnáší průvan.

doplněno 25.06.15 16:56:

Jestli jste ho koupila před 14ti dny, já bych ho šla reklamovat.Javor už musel být napaden u prodejce.

reny*
hodnocení

Nedají, jsou uvnitř listu, více tmavé zespoda. Děkuji za reakci

Na zahradě mi i na některých květinách vadnou poupata, lichořeřišnice mají svraštělé listy. Nikde nic nevidím (škůdce).

Už jsem to stříkala všim možným (proti sviluškám, mšicím, univerzálním na více škůdců, vyluhovanými vajgly, ochranou rostlin..)

Škůdce na japonském javoru #4
reny*
hodnocení

Bohužel nemám účtenku, ale zmínit se u nich mohu. Javor má tečkovaných lístků hodně, dnes jsem to postříkala, uvidím. Může mít ta lichořeřišnicce také nějakou plíseň?

Lichořeřišnice prakticky netrpí žádnými škůdci ani chorobami, dokonce odpuzuje plísně a hmyz.

Občas se na lichořeřišnici vyskytnou mšice na spodku listů.

reny*
hodnocení

Má 4 truhlíky, lichořešnice obroské, ale listy mají pokroucené všechny, žádné brebery jsem tam nenašla. Co sviluška? Ta prý není vidět. Nemohla jsem jí poškodit listy třeba hnojivem (Amalgerol-Agro-Aktiv) a pak častým stříkám všeho možného proti škůdcům?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]