Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo mě ožírá květy lilií

Od: cituska* odpovědí: 7 změna:

Něco mi okusuje konečky květů lilií, ale slimáky jsem kolem neobjevila.. ani brzy ráno tam nejsou.

foto přikládám

Kdo mě ožírá květy lilií

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejspíš bude pachatelem červený brouk chřestovníček liliový.

cituska*
hodnocení

Zítra lilie znovu prohlédnu,je zajímavé že na listy nejde. Má zálusk jen na ty poupata.

doplněno 18.06.15 19:29:

Všechny jsem prohlédla, broučka ani ty jeho černé larvy nenašla, jen dvě zelené housenky.

Ale ´žádné nové poupě nebylo okousáno, protože jsem pro jistotu květináče s liliemi přestěhovala na jiné místo.

Ale také je budu každý den kontrolovat, protože mě je těch poupátek líto a měla bych málo květů.

Tak citusko, objevila jste něco?

ireceptar.cz/... Fakt! Je to on.

hodnocení

0x

Je to ten červený brouk. Znám to velice dobře. Postříkala jsem lilie přípravkem proti savým a žravým škůdcům. Existuje jich několik, teď si na název nevzpomenu. Pak to přestalo. Těch přípravků existuje několik.

Mě to spíš připadá na slimáky nebo nějaké housenky. Požerky od chřestovníčka vypadají úplně jinak a teď by tam již byly larvy, které jsou nepřehlédnutelné.

hodnocení

0x

Je to hloupé,asi to není váš případ, ale mně poupata lilií s chutí ožírá babička. Proč, to nevím, neví to určitě ani ona. Už ožrala i poupata oranžových denivek a poupata slézu. Neustále za ní chodit nemohu a hlídat, co kde sní. Jídla má přitom dost. Výhodu má v jednom - nepěstuju nic jedovatého. Pořád se někde s holí potácí a slídí, co by uškubla.

Má to celé ovšem jednu velkou nevýhodu. Její spotřeba je daleko větší. Chudinka pidibrouček si v potu tváře žere třeba celý den, ona mávne rukou - a celý trs poupat je v čudu. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]