Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini-ananas skomira

Od: trimini odpovědí: 2 změna:

dobry den,

koupila jsem si jako pokojovou kvetinu jiz vypestovany mini-ananas.

rostlina mela krome ovoce v ruzici uz i 5 novych vyhonku (od 7 do 20 cm) po stranach. po par tydnech se mi zacalo zdat, ze je toho na 15 cm kvetnicek moc a vyhonky jsem oddelila a presadila. zda se, ze se pomalu ale jiste chytaji, ale puvodni rostline se mym zakrokem moc neulevilo. naopak zacina pomalu chradnout, listy jsou unavene a na koncich hnednou...

poradite prosim nekdo, jak ji zachranit?

dekuji za rady!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

no původní rostlině zákrok určitě radost neudělal. U ananasu po odplození dojde k odumření odplozené růžice. Rostlina to řeší právě tak, že vyžene boční výhony (někdy jeden, někdy víc), které můžete nechat na původní růžici (postupně uschne, nebo je oddělíte a zasadíte samostatně (já je tam většinou nechávám).

Pokud už jste jí je oškubala, úplně bych to nevzdával, ananas je docela životaschopná kytka, takže když o ní dál budete pečovat, třeba ještě vyžene další výhon.

Pokud se tak stane, zkuste místo odlomení dát celé kytce větší květináček :)

držím palce

trimini
Dekuju za reakci!
Tak ja to nevzdavam a dal pecuji, hnojim a doufam... :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]