Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě káď na dešťovou vodu a jako vždycky se mi v ní množí komáří larvy. Co do té vody nalít, aby je to vyhubilo? Voda se používá na zalévání, takže zase by to asi neměly být nějaké supr jedy...
Mám ten samý problém. Letos vyzkouším "babské rady" :
1. nalít trochu sava pro pitnou vodu (rostlinám neublíží )
2. čas od času nasypat lžičku vápna
3. do sudu nasadit 2-3 plevelné karasy
Ale lidi, běžte do háje s tou chemiíí. Stačí trochu selského rozumu a vězte, že stačí obyčejný stolní olej na hladině. Rozplizlý film na hladině je udusí.
Brzděte se selským rozumem a raději ověřujte vyčtené báchorky. Právě jsem to vyzkoušel na plastovém barelu s průměrem asi 70 - 80 cm. Použil jsem cca polévkovou lžíci jedlého oleje Vegetol a výsledek: olej vytvořil velmi malá oka, pokrývají cca tak 2 % hladiny takže netroufám si odhadnout, kolik by ho bylo potřeba na souvislou vrstvu, aby se ti mizerové udusili. Vesele si plovou kolem těch ok, dokonce někteří se jich přidržují a smějí se mi do xichtu
Oslovte nějakého akvaristu a nasaďte tam paví očka, nebo by mohly dobře posloužit mečovky i rájoveci by taky skvěle posloužili. Jen by to chtělo, aby se tam nedostal potápník, protože potápníci a jejich larvy jsou pro tyto rybky velmi nebezpeční.
doplněno 16.06.15 20:50:Rájovci by měli být i odolnější při poklesech teplot i když po dlouhém pěstování v našich přetopených nádržích dost zchoulostivěli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.