Nejste přihlášen/a.
Mám na zahradě káď na dešťovou vodu a jako vždycky se mi v ní množí komáří larvy. Co do té vody nalít, aby je to vyhubilo? Voda se používá na zalévání, takže zase by to asi neměly být nějaké supr jedy... ![]()
Mám ten samý problém. Letos vyzkouším "babské rady" :
1. nalít trochu sava pro pitnou vodu (rostlinám neublíží )
2. čas od času nasypat lžičku vápna
3. do sudu nasadit 2-3 plevelné karasy
Ale lidi, běžte do háje s tou chemiíí. Stačí trochu selského rozumu a vězte, že stačí obyčejný stolní olej na hladině. Rozplizlý film na hladině je udusí.
Brzděte se selským rozumem a raději ověřujte vyčtené báchorky. Právě jsem to vyzkoušel na plastovém barelu s průměrem asi 70 - 80 cm. Použil jsem cca polévkovou lžíci jedlého oleje Vegetol a výsledek: olej vytvořil velmi malá oka, pokrývají cca tak 2 % hladiny takže netroufám si odhadnout, kolik by ho bylo potřeba na souvislou vrstvu, aby se ti mizerové udusili. Vesele si plovou kolem těch ok, dokonce někteří se jich přidržují a smějí se mi do xichtu
Oslovte nějakého akvaristu a nasaďte tam paví očka, nebo by mohly dobře posloužit mečovky i rájoveci by taky skvěle posloužili. Jen by to chtělo, aby se tam nedostal potápník, protože potápníci a jejich larvy jsou pro tyto rybky velmi nebezpeční.
doplněno 16.06.15 20:50:Rájovci by měli být i odolnější při poklesech teplot i když po dlouhém pěstování v našich přetopených nádržích dost zchoulostivěli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.