Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědnutí kopru - mšice

Od: hanys® odpovědí: 11 změna:

dobry den,netusite nekdo proc mi hnedne a usycha kopr?zalivky ma dost.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
dobre rano, a nema msice? Me letos to same, vzdy mam kopr krasny, striham i dvakrat a vzdy opustil znova, letos maly, suchy, hnedy, zkrouceny, podivala jsem se poradne a byl napaden msicemi.
hodnocení

trefa do cerneho,jsou jich tam mraky,tak jsem je postrikal.ae nevim jestli bude potom pozivatelny.a to jsem zvetsil plantaz at je na hodne koprovky.

Na postřicích je vždy uváděna ochranná lhůta (OL), po kterou není vhodné ošetřené plody či rostliny používat k jídlu. Pokud už nemáte nálepku či nádobku od postřiku, lze podle názvu OL najít na internetu.

doplněno 13.06.15 10:41:

Už je to postříkaný... :)

iv®
No tak ja bych to tedy nepozivala...ostrihala jsem to a bud obrazi znova nebo ne, dneska seju novy.

hodnocení

1x
U nás taky na kopru řadí mšice a nejen na něm. Je takový zašedlý a zkrouceny.
doplněno 13.06.15 10:28:

jde to postříkat kopřivovou jíchou, které nemá ochranou lhůtu ;)

doplněno 13.06.15 11:02:

udělá se jícha a ta se pak výsledná ještě ředí. Nechal jsem jí kvasit týden, pak zcedil a ředil 1-2:1 a pak rozprašovačem na postižená místa. Je jen kontaktní, takže když se na mšici netrefíte žije dál. Ale když se trefíte tak za 2 dny odpadne suchá. Doporučil bych tedy postřik opakovat. Je to vlastně slabé hnojivo, takže napadené rostlině by to mělo dodat sílu. :) Taky jsem to neznal a objevil až letos. Máme na zahradě hodně mšic a nechci tam cpát chemii zvláště teď na rybíz, který se bude za 14 dnů sklízet.

Dělal jsem jí silnější: ceskatelevize.cz/...

uska*

Díky za příspěvek. Byla jsem nucena si vyhledat, co je jícha. Podařilo se rodinnezahrady.cz/...

a teď, prosím, o doplnění. Jíchou zaléváte pouze ke kořenům a nebo kropící konví i zelené listy a nebo se to musí přefiltrovat a stříkat rozprašovačem? Děkuji Uška

hodnocení

jichu jsem zkousel na msice vloni a myslim ze jim dost chutnala.

joudic*
hodnocení

0x

na msice funguje take mydlova voda ;)

iv®
To sice ano, ale u rostlin ktere se konzumuji bych to nedoporucovala, pac ten mydlovy nadech z toho nedostanete.

hodnocení

0x

poradte.cz/... ;) Jestli vyzkoušíte, napište, jak to dopadlo.

doplněno 14.06.15 09:46:

Gito, bezva! Je potřeba to propagovat. Poradit, když se někdo ptá. Lidi budou vděční. ;)

gita65

česnekem to děláme od nepaměti. Dělal to můj tatínek, dělám to já i děti. Česnek i se slupkou rozmáčkám a dám do nádoby a zaliji vodou. Nechám louhovat aspon 3 dny. Pak zalívám zeleninu, stříkám keře. Take pod stromy zaliji a nedrží se tam mravenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]