Nejste přihlášen/a.
Prosím, potřebovala bych poradit od zkušenějších. Potřebovali bychom koupit naviják (buben, vozík - nevím, jaký výraz je správný, na netu jsou všechny názvy) na zahradní hadici. Pozemek je dost velký, hadice měří (složená ze 2 kusů) cca 30m a hlavně, má průměr 3/4". V obchodech (OBI, Baumax) mi připadá, že nabízejí snad jen na 1/2", alespoň podle výstupu na připojení hadice. Jak to vlastně je, když u jednoho výrobku je uvedeno, že lze použít pro 1/2 i 3/4"hadice? Je nutná nějaká přechodka? A když ano, má to vliv na výkon (tlak) v hadici při zalévání? Chápala bych opak, to by šlo "tlustší do tenšího"a fungovalo to jako tryska, ale opačně? Na internetu je dost takových ke koupi, ale vyznejte se v tom. Obzvlášť, když je vidíte jen na obrázku. Zaujal mně třeba tento mall.cz/... Co vy na to? Máte pro mě nějakou radu? Prosím....
No tak vám pěkně děkuji nejen za odpovědi, ale i za ten čas, který jste mi věnovali. I když mě tedy odpovědi moc neuspokojily. Hejkal má pravdu, taky se bojím, že váhu tak dlouhé a těžké hadice by vozík (resp. jeho komponenty třeba jako klika) těžko zvládal. Hadici manžel nechce nechávat na trávě, zvlášť teď kdy každý týden seká a stejně ji by ji musel kvůli tomu přemísťovat. V současné době to taky řešíme plastovými půlkruhovými držáky jak o nich psal Hejkal. Myslela jsem, že vozík by manipulaci hodně usnadnil. No, asi to necháme při starém... Přesto děkuji všem. Zmatenka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.