Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Housenka čehosi

Od: marchal* odpovědí: 6 změna:
Asi v květnu jsem na břečťanu pozoroval asi 10cm velkou asi housenku. Živila se pouze břečťanem, jiné rostliny nejsou okousané. Za hlavičkou má dva páry nožiček, uprostřed těla jeden pár a na zadečku dva páry nožiček. Při jakémkoli pohybu v okolí se chová jako kousek větvičky. Včera 22. srpna jsem viděl další housenku ale jen asi 4cm velkou. Rád bych věděl čí to je.
Housenka čehosi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Hm, chybí to nejzákladnější - zkuste popsat housenku včetně zbarvení. Ty barvy jsou dost podstatné. Pokud housenku opět uvidíte, udělejte snímek. Určitě ji určíme. :)
marchal*
hodnocení

Dnes jsem je hledal a našel. Takže, housenka je naprosto holá, věrně napodobuje suchou větvičku i s napodobením míst po opadaných listech, za hlavičkou má tři páry nožiček nebo spíš háčků. Uprostřed těla má taky něco jako jeden pár nožiček, ale při lezení je nepoužívá (pohybuje se jako píďalka). Na zadečku má dva páry nožiček, spíše podobných těm u housenek, ale každé mají jinou stavbu. Dovede se jimi velice pevně chytit listu a př vyrušení se vztyčí a jakoby se pohybuje ve větru. Při lezení vypouští ze zadečku pavučinku.

Housenka čehosi #2
al bunda*
Máš fotku?
Téměř jistě se jedná o některou z píďalek.
Kdesi se cestou ztratila fotka...

jvag*
hodnocení

0x

Zkusil bych se podívat na strasidelny-hmyz.net/... - některé strašilky resp. pakobylky vypadají úplně jako housenky, až na ty nohy a hlavu. Např. zde

Divím se, ale co dělají u Vás na břečťanu, staršilky žijí prý v tropech a subtropech ... no co se vlastně divím v letošním roce žijeme v subtropech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]