Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísavník se nerozrůstá

Od: hrdaalena® odpovědí: 5 změna:

Před 6ti lety jsem si na chatě zasadila přísavník tříprstý.První rok se začal krásně rozrůstat, ale sousedovic děti mi jej strhali.Druhý rok opět obrazil, začal krásně narůstat,ale od té doby je stále stejný. Sice každý rok se znovu olistí, ale už se dále nerozrůstá. Je sice na severozápadní straně ale slunce na něj odpoledne svítí dost.Prosím o radu,co je příčinou nebo co dělám špatně, eventuelně čím bych ho měla hnojit.Budu vděčná za každou radu. Přikládám foto.

Přísavník se nerozrůstá

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Tak podle trávníku a borového lesa soudím, že je tam chudší půda a také možná dost suchá, proto doporučuji přihnojit buď zálivkou třeba Kristalonem start nebo i Cereritem, ale ta zálivka bude momentálně účinnější. A určitě pořádně zalévat - ne po troškách, ale jednou za pár dní pořádně kolem 10 l.

Má hodně světlé listy, má hlad. Přihnojte ledkem 15% a za další cca tři týdny cereritem. Přiměřená závlaha, nemá rád sucho, ale ani přemokřeno.

tiffany*
hodnocení

2x

Náš přísavník dostal několikrát po sobě "zásah" sekačkou a pak obrážel jen velmi těžce, takže jsem zasadila nový. Je pravda, že ze začátku (několik let) se rozrůstá dost pomalu, pak se ale "rozeběhne" a přibývá opravdu znatelně. Zkuste přidat dobrou zeminu, ev. mírně pohnojit čímkoliv pro zahradní rostliny.

ju*
hodnocení

2x

přisypte k němu kýbl kopostu, nebo jemně pohnojit NPK, udělat kolem misku a zálevat! Chce hodně vody a půjde jako blázen / rychle.../

hodnocení

Děkuji všem, kteří měli snahu mi poradit.Cením si toho a každému za to dávám bodík.

doplněno 03.06.15 22:33:

pckop, je mi to líto,ale vám už bodík nejde dát, bylajsem upozorněna, že lze ohodnotit jen 3x. Tak alespoň ještě jednou děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]