Nejste přihlášen/a.
Ahoj, při výměně svíčky u sekačky jsem po sundání fajfky našel na svíčce namotanou (nasazenou) pružinu, která byla pravděpodovně ve fajfce. Ta pružina má na jednom konci takové vyčnívající ostré zakončení a nepřišel jsme na to, jak jí vložit zpátky do fajfky... Našrouboval jsem tedy svíčku zpátky do sekačky a nasadil fajfku bez té pružiny a sekačka funguje.
Je problém, že tam ta pružina není? A jak jí tam popř. dát zpátky? Kabel (fajfka) se nedá nijak rozebrat.
Tak ta pružina tam je kvůli lepšímu kontaktu na svíčku.Tím ostrým je propíchlí kabel.Nasadit se vám to asi nepodaří(možná rozřezat a poté zaizolovat).Problém možná bude v tom že jiskra přeskakuje i va fajfce a může se tam časem kabel přepálit a také se ta fajfka může vytřepávat ze svíčky
doplněno 02.06.15 18:51:Přesně tak
doplněno 02.06.15 21:28:Novou fajfku tam našrubujete (na kabel)tady je vidět kousek závitu
doplněno 02.06.15 21:29:A v té fajfce má být ta pružina tak, jak je zobrazeno na tomto obrázku? A ten ostrý konec pružiny zajišťuje kontakt s vodičem v kabelu a je propíchnutý v kabelu? Obrázek to snad vysvětlí lépe...
A kdybych koupil novou fajfku, jak jí vyměnám za starou? Fajfka se nedá nijak stáhnout z kabelu, asi je tam zalisovaný. Pokud kabel ustříhnu, jak na něj přidělám novou fajfku?
Aha, takže tu starou také jenom vyšroubuji (z kabelu) a našroubuju novou.
Všiml jsem si, že také prodávají fajfku s tou pružinou zvlášť. Tam moc nechápu ten smysl... Nebo je to jen ilustrační fotka? kasumex.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.