Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cykas

Od: molo* odpovědí: 5 změna:
Mám dvacetiletý cykas, který letos vytvořil několik nových rostlin s kvalitními lista. Prosím o radu, kdy, jak a do jaké půdy tyto rostlinky přesadit. Dky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jaja28*
hodnocení

0x
Postranní odnože odeberte v období zimního klidu. Tyto dobře zakoření v půdě smíchané s pískem. Květináč s odnoží můžete přikrýt igelitovým sáčkem a tím vytvoříte mladé rostlince provizorní skleník. Pozor ale, aby se sáček nedotýkal listů rostlinky. Hodně zdaru.
molo*
hodnocení

Děkuji za odpověď, tuto informaci jsem kdesi vyčetla, ale stále se mi nechtělo věřit tomu, že odnože se odebírají v zimním období. Díky.

hodnocení

0x

Výhonek lze odstřihnout kdykoliv, protože se obvykle tato rostlina nachází ve vytrvale teplých prostorách - zimní zahrada či nitro domu nebo během léta venku. Výhonek po odstřižení zbavte případných větších listů, aby se snížilo odpařování. Zasaďte je do lehčí písčité zeminy a květináč udržujte v třicetistupňové teplotě, až se po několika měsících zakoření.

anka1171*
hodnocení

0x
Tak to jste teď z toho chytrá, co? Jednou - v zimě, podruhé v létě.
al bunda*
Jinými slovy je to vlastně jedno kdy.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]