Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh bodláku je to?

Od: jirinaa* odpovědí: 8 změna:

Na obrázku mám bodlák, nebo snad pcháč? Jaký druh? Poraďte! Děkuji.

Jaký druh bodláku je to?
Jaký druh bodláku je to? #2
Jaký druh bodláku je to? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrav*
hodnocení

2x

Nemyslím si, že to je některý z jmenovaných druhů, rostlina má na rubu šedivé listy.

Vsadím si na bodlák, Carduus crispus (bodlák kadeřavý) botanika.wendys.cz/...

flowerchecker.com/...

jirinaa*
hodnocení

Děkuji za došlé odpovědi. Jsou sice rozdílné..., ale já přece též váhám a nevím... No, proto se ptám dál, co to vlastně je.

jiřinaa,možná by pomohlo, kdybyste napsala, kde jste ho utrhla.

Ale bodlák kadeřavý může mít také na rubu šedoplstnatě listy a květní úbor je nahlučen do hustého chocholíku.

ondrav*

Omlouvám se, vyjádřil jsem se nejasně. Rostlina na fotce je na spodu šedě plstnatá, a proto si myslím, že to je bodlák kadeřavý. Ty dva výše uvedené pcháče takto šedivé nejsou... a hlavně prostě vypadají jinak :)

jirinaa*
hodnocení

Líbí se mi název - bodlák kadeřavý. Takže souhlasím s tímto určením. Má na vrcholu pět poupátek, ale vykvést je neuvidím. Každým dnem je technické služby posekají s ostatní už hodně vysokou trávou na prostranství před naším panelákem. Těch bodláčků"kadeřávků" tam roste opravdu hodně, aslepoň 20- 30 na nevelké ploše. Proto mně zaujaly...kde se zde vzaly...asi přiletěla semínka vzduchem...!Děkuji Vám všem za odpovědi!*slunce**vtip**pivo*

hodnocení

1x

Pcháč obecný nebo rolní (oset)

hodnocení

0x

Je to pcháč obecný tzv. pcháč kopinatý ( cirsium vulgare).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]