Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mršina na zahradě, co s ní?

Od: fanfa odpovědí: 30 změna:

SOS ... čím posypat mršinu na zahradě,aby se neutralizovala.Vápno nemám.

Na zakopání je pozdě,jestli rozumíte.

Pomocník nechce sekat zahradu zvedá se mu žaludek.

doplněno 21.05.15 23:39:

Chlap,co mi seká zahradu,řekl,že je mu dotedˇ( sekal 18.5.) na zvracení a že pokud to neodstaním,tak tam nejede.Ježek bude v rozkladu určitě.

Byl to prý ježek.

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

já bych tu zahradu prodal, přece nebudu někde se zakopanou mršinou :)

pohanka*
hodnocení

5x

Jsem žena a nebyl by pro mě problém vzít lopatu a mrtvolku podebrat a hodit do jamky i se seškrábnutou hlínou, zarovnat a posypat zeminou a travním semenem. Chlapi, to jste tak změkčilí! Musíte mít okolo sebe jenom sterilní prostředí?

luha*
hodnocení

4x

Přikryjte mrtvolu igelitem, aby nevysychala. Za 14 dní zůstane jen kostra a mouchama, které se z ní vylíhnou zprostředkovaně nakrmíte mláďata vlaštovek.

ctenar*
hodnocení

4x

Taky si říkám, jaký může být problém vedle ježka 4x rýpnout rýčem a pak ho do vzniklé díry překulit :) Pro fajnofky to jde ještě vylepšit tak, že se ani rýč nemusí mrtvolky dotýkat - ježek se prostě překulí do díry i s asi 5cm zeminy, na které leží a která se poddloubne rýčem.

fanfa
hodnocení

Taková blbina a jak mi to zkomplikuje život :

- mám jet 10km tam a zpátky zakopat ježka,mě šlehne asi

- zahrada tím pádem nedosečená

- navíc prší,bude tam mokro

Díky za rady není jiná volba ach jo

pohanka*

Ten citlivka, si měl poradit alespoň tak, že mrtvolku mohl sekačkou obkroužit a zahradu z 99 procent dosekat.

hm*
hodnocení

3x

Já myslel, že tam je aspoň jelen!

Až ježečka zahrabete, poučte pomocníka sekáče, že musí dávat bedlivý pozor, aby náhodou nezašlápnul šneka. Teď po dešti tam asi budou, tak abyste tam nemuseli jet hned uklízet znovu další mrtvolku. Nebo si rovnou tu zahradu dosekejte radši sami.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, máte pocit, že mršina se po posypání vápnem vypaří? Holt, někdo ji tam zakopat do země musí. Volte jiného a odolnějšího pomocníka. Zdravím!

P.S. Mršina byla původně čím?

doplněno 22.05.15 15:26:

Ta smrt toho nebohého ježka by se měla také řádně vyšetřit. Ježek je chráněný živočich a možná skončil nepřirozenou a násilnou smrtí. Vrah by měl být vypátrán a potrestán.

doplněno 23.05.15 07:09:

Podle původní otázky o použití vápna na kompletní likvidaci mršiny a hlavně z dalšího doplňování tazatele, mám dojem, že jde buď o legraci nebo totální neschopnost řešit nicotný problém. Nebo o snahu, jak z ničeho obrovský problém vytvořit. Ona zahrádka není jen o tom, sednout si tam pod slunečník. Ale, příroda už tento "problém" určitě vyřešila, protože ta mršina na zakopání čekat nebude.

Vlastně stačilo jen počkat a nechat pracovat čas.

doplněno 24.05.15 11:09:

Ten dotaz je snad jen taková "kulička z prdu" (ale, zase je hezky kulatá).

joudic*
hodnocení

2x

stejne to budete muset sesbirat a vystrikat hadici, a nebo holt pokud se vam do toho nechce, budete muset pockat do podzimu nez to vyhnije a vyzerou to mravenci, kudy se vydate je na vas :)

hodnocení

1x

Proč je na zakopání pozdě? Nikdy není na zakopání pozdě.

kklaban
hodnocení

1x

omg některé problémy diskutujících bych chtěl mít... To je problém vzít lopatu ježka naložit a zahodit o kus dál?

ctenar*

Jako třeba přes plot k sousedovi, ať se stará on? :-D

hodnocení

1x

vzít rýč, jednou dloubnout, vzít lopatu s dlouhou násadou, se sebezapřením nabrat, dát do díry a zahrnout. Je to max na 2 minuty "strachu". :)

lidus*
hodnocení

1x

Předloni malý divočák (toho si uklidili místní myslivci), letos kolouch tomu manžel s vnučkou vystrojili pohřeb. Váš sekáč je nějak moc cimprlich, to lidi z dědiny nebývají.

doplněno 22.05.15 21:45:

Kočky "neloví" mršiny, chlubí se svým úlovkem. Při počasí jaké u nás je se nejenže nedá sekat zahrada ale i ten smrad nemůže být tak hrozný.

fanfa
hodnocení

Hold sekáč je zřejmě takový,že mu to dělá natolik zle,že to nepřekoná.

Napadlo mě,že jesttli by to nemohli " uklidit " kočky pohybují se tam dvě,ony rády nosí domů takové kořisti,ne?

majsterjoe*

Jakože by kočka dotáhla domů vyhnilého ježka jo? No to jo teda *smich*

Tady není jiné rady než (pokud to nechcete hodit do pytle a do popelnice) tak jen opravdu ten rýč, jedno dloubnutí pod ježka a máte klid.

doplněno 23.05.15 15:32:

@fanfa ale zákon to umožňuje, tak jaké stanovy?

fanfa
hodnocení

V zahradách máte jisté stanovy, mezi nimi je i,že uhynulá zvířata nepatří do travního

ani běžného odpadu.

Tak já prostě žasnu. Jaká uhynulá zvířata? Jaký travní odpad, když ho uložíte do hlíny v zahradě? Kdyby to byla 30kg mršina, tak neřeknu. Ale ježek... a co teprve kdyby na zahradě třeba chcípla hrdlička?

Takových mrtvolek se během roku úplně neznatelně v zahradě ztratí, a stanovy jsou jim určitě ukradené.

sebod*

inžinyrka. Jaké, že jsou jim stanovy ukradené?!?*cert*. Chcípat se má dle zahrádkářského řádu *sok*

24.05.15 10:45

*smich**haha*

Já taky žasnu. Jak se z naprosto banální záležitosti dokáže udělat takřka neřešitelný problém.

jabraka*
hodnocení

0x

Mrtvá zvířata patří do kafilerie.Menší se dají zakopat na zahradě,ale řekl bych: vložit do PE pytle a zakopúat aspoň 70 cm do hloubky.Na pytel položit dvě cihly a zeminu udusat a označit.Nemělo by to být blízko studny..

JABRAKA

sebod*

jabraka, Proč dávat do PE pytle? To je v zemi málo čurbesu?

pohanka*

Asi do futrálku. :-D

Pokud se ježek nechá na trávníku, tak je za chvíli rozložený a zbyde jenom pár kostiček a pichlavá kůže, normální koloběh, mladí se narodí a staří a nemocní odejdou.

pb®
hodnocení

0x
Pokud chlap, co seká zahradu, lze nahradit jiným, udělat tak bezodkladně. Mrtvolku ježka by zvládnul zakopat i můj čtyřletý syn. Pokud je pan sekáč nedostatkové zboží, asi nezbude nic jiného než že ježka zakopete sám. Ať se na mně pán nezlobí, ale připadala bych so méněcenně, kdybych s takovou prkotinou někoho otravovala.

dam®
hodnocení

0x

Na chalupě fungují lesáci na zavolání, v městské zástavbě stačí zavolat městskou nebo státní policii, i tyto práce spadají do jejich rejstříku nutných řešení. Pomocník dle vás je jen pomocník, tak vám dal jasně najevo kde je hranice sounáležitosti a kde je hrana v jednání.

doplněno 23.05.15 10:40:

Myšleno stejně, jen blbě napsané, v podstatě mě šlo o - naznačit řešení ve městě, u těchto institucí se dozví další postup a kontakty.

repkin*

dam: Vážený pane, pletete si pojmy s dojmy. Likvidovat těla uhynulých zvířat rozhodně nespadá "do rejstříku nutných řešení" ani státní, ani městské policie. Pokud jí však někdo zavolá, tak policie většinou přinejmenším několik minut ale kolikrát i několik hodin obvolává myslivecká sdružení apod. do kterých rajon ve kterém zvíře uhynulo spadá, aby se dostavili na místo a zlikvidovali ho. Takže v první části máte naprostou pravdu, starají se o to "lesáci" ať už z mysliveckého sdružení, lesů čr, veterináři, rybáři apod. (podle druhu uhynulé zvěře samozřejmě), každopádně policie ať už v jakékoliv formě si dovedete představit s tím nemá absolutně nic společného.

hodnocení

0x

Zakopat a zasypat koupenym vapnem
Nebo si objednat firmu a zaplatit.

doplněno 23.05.15 15:31:

Jo jezek, vzit na lopatu a v igelitce hodit do popelnice.

isteron
hodnocení

0x

To ste také fajnovky, alebo citlivky ! Takých prípadov som mal v záhrade niekoľko a doteraz , v 70. rokoch môjho veku sa mi nič nestalo !

Ja som zakopal v našej záhrade pod strom do hrobu nášho domáceho psa, miláčika celej rodiny, 15 rokov žil s nami v spokojnosti a ešte doteraz, 2 roky po jeho smrti za ním smútim. Ale musel som to urobiť, nechcel som ho nechať vonku, napospas prírode a osudu. Nemal by som to svedomie, aby som mu odoprel pokojný odpočinok. A ešte , keď sa jedná o náhodne nájdeného živočícha, nemáte aspoň také nepríjemné zážitky, ale niekto ho musí odpratať . Len sa vzmužte a odvahu do toho.

doplněno 24.05.15 11:00:

Ešte doplním, mal dobrú povahu, nikoho z ľudí nepohrýzol, dokázal strážiť malých vnukov vo vozíku. Aj keď mal silný hlas a svoju vôľu a názor dokázal preukázať

Mršina na zahradě, co s ní?

Krásný pes. Všichni naši psi jsou taky v zahradě pod šeříkovým keřem vzadu v rohu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]