Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květy na pažitce - jsou jedovaté?

Od: dmrbrn odpovědí: 15 změna:

Je normální, když na pažitce rostou květy? Známá mi řekla, že je to jedovatý, ať to hned vyhodim. (?)

Květy na pažitce - jsou jedovaté?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ježíši. Ty květy jsou velice chutné a navíc krásně ozdobí třeba špagety. Můj syn je miluje a může se jich ujíst. Ani nemusí zelenou pažitku. Otrhává jen ty květy. Jíme je oba už několik let. Vlastně je to rovných deset let, protože tak dlouho mám zahrádku a pěstuji pažitku. V obchodě se to nedá sehnat, možná v nějakých specialitách a určitě by to bylo sakra drahé. Tak minuimálně 800Kč kilo. Za obyčejný kopr jsem letos v zimě dávala 340Kč za kilo. Tedy nekupovala jsem samozřejmě kilo, ale to byla jeho cena.

A květy nechte rozvinout před utržením a snězením, takhle by to byla škoda.

sebod*

A když je nesníte, tak jsou krásné do vázy třeba spolu s kopretinami. A dají se i dobře sušit.

Ano Sebodko. Jednou jsem musela narychlo na pohřeb. Kamarádka, (amatérská květinářka), mi narychlo uvázala kytku. Měla jednu jedinou gerberu a nějaký zelený list. Vypadalo to dost uboze. Bloumala jsem po zahradě a najednou mi padl zrak na kvetoucí pažitku. Byla krásně rozvinutá, tak jsem ji otrhala a kytici přizdobila. Vypadalo to moc hezky.

hodnocení

1x

Ano, je to normální a jedovaté to není. Sestřihněte, znovu obroste.

hodnocení

0x

Kvety jsem nejedl ale vyzkousim. Nic jedovateho na tom neni.

Dakone, jsou silně aromatické. Mohou se přimíchat i do různých salátů. Já jejich silnou chuť miluji, ale někoho by to mohlo překvapit.

lidus*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní, krásně nazdobíte a pochutnáte si.

Doplním, je toho spousta co nejíme, salát z natě mrkve je výborný.

Toť pravda. Myslím, že se snad všechny natě se dají jíst a upotřebit v kuchyni. Teda zrovna mne nenapadá žádná, která by se nedala upotřebit. Možná že chrást z řepy cukrovky asi ne.

emilka12*

Já je otrhávám aby byly silnějsí listy na potřebu.Dnes jsem se dívala na pažitku v zahradnictví a bylo to krásné .Měli ji samý květ :)

martheczka*

Taky jsem kdysi, když jsem pěstovala česnek nevyhazovala květy. Většinou všichni zahrádkáři vylamují květy, aby se česnek kvetením nevysiloval a byla lepší úroda. Já jsem je vždy nasekala včetně dlouhých stvolů, zamrazila a pak přidávala do polévek nebo pod maso. Dají se taky zavařovat ve sladkokyselém nálevu a jsou výborné.

hodnocení

0x

To jsem nevěděla, že se květy šnytlíku jí. :-D Jednou jsem těch květů měla strašnou spoustu, tak jsem z nich udělala kytičku. No, větší kytičku a kolem jsem dala listy hosty. Paráda! ;)

Copak šnitlík, ale květy česneku medvědího, to je lahůdka :-D
paldas*
I květy z medvědího česneku se dají zužitkovat? Na co? A jak chutnají?

sebrle
hodnocení

0x

Ahoj,suzimon má naprostou pravdu,ale radši mám nerozkvetlý,je aromatický a nať cibule,česneku. . .,na medvědí česnek chodím na svoje místečko tak 30 roků.

hodnocení

0x

vždyť to jsou semena...jako každá rostlina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]