Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krupička na ibišku?

Od: amanita* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

na listech ibišku se mi nedávno objevily takové černé tečky, které vypadají jako krupička. Odstranit to nejde a některé listy už opadaly. Rostlina ale z vesela kvete dál. Žádné škůdce jsem v okolí nenašla. Mohl by mi někdo poradit co s tím?

Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x
Dáš nám sem fotku?

amanita*
hodnocení

Tady jsou ty fotky. Celá rostlina vypadá v pořádku (myslím), ale zespodu některých listů jsou takové tmavé skvrny.

Krupička na ibišku?
amanita*
hodnocení

Tak napoprvé se mi to nepovedlo, tak tady je ta druhá fotka...
Krupička na ibišku? #2
al bunda*
Takhle to vypadá na výkaly nějakého žravého hmyzu, nebo ještě bych tu viděl možnost, že se v okolí ibišku prováděly nějaké natěračské práce. Oprava střechy nebo podobně.
Jakou to má strukturu? Je to přilepené na list, je to na celé rostlině? Je to tvrdé? Přibývá toho?
Hezký den.
amanita*
hodnocení

Ahoj,

natěračské práce jsem už dlouho neprováděla :) Ty skvrny jsou zespodu na některých listech, ale ne na všech. Sundat to nejde, když jsem to zkoušela, tak se protrhnul celý list. Myslím, že toho nepřibývá.

Hezký den.

al bunda*

Nechal bych tomu volný průběh, kdyby se to řířilo, zkusil bych některý z postřiků proti savému a žravému hmyzu. Inspiraci k postřikům najdete třeba zde.
IMHO jde nejspíš o hálky které má na svědomí nějaký hmyz, který se pohybuje v listech. Možná by nebylo marné napadené listy ostříhat - záleží, jestli jich není příliš mnoho.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]