Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bambus z ikey

Od: ondrej12345 odpovědí: 9 změna:

dobry den, pred casem jsem si koupil maly bambus z ikey a ted uz krasne pustil korinky. Mam ho nechat i nadale jen ve vode, nebo presadit do hliny?

Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě dejte do země. Ve vodě nemá živiny k růstu. Máte určitě bambus? Není to dracéna?

doplněno 17.05.15 21:45:

S bambusem to nemá nic společného. Je to některý druh dracény.

doplněno 18.05.15 16:47:

"Dejte do země". Popište čemu z tohoto nerozumíte, když tvrdíte, že nemáte odpověď.

ondrej12345
hodnocení

no doufam, ze bambus:) takove to kroucene a stalo to 49,- kc

hodnocení

0x

Jak má kořínky,tak patří do hlíny.Jaký to máte bambus, Ten vysoký,nebo ten drobnými lístky.Pošlete foto

ondrej12345
hodnocení

posilam foto...

Bambus z ikey

Takže to je dracéna, nikoli bambus. Prodejci to mají nazvané "Lucky bamboo", bůhví proč.

cs.wikipedia.org/...

doplněno 18.05.15 18:26:

Tak přikládám ještě jeden odkaz, jak pěstovat uvedenou rostlinu. Myslím, že klíčové bylo určit, co to vlastně je, a pak už je hračka dovědět se, jak se to pěstuje.

abecedazahrady.dama.cz/...

ondrej12345
Dekuji vsem za info, ale nikdo jste mi neofpovedel na.otazku :(
meandra*

Já tedy nevím, ale na jakou otázku chybí odpověď? V každé odpovědi je, že máte rostlinu "zasadit do hlíny".

majsterjoe*
Opravdu? Tak v prispevku hned výše je uvedeno, ze pokud se prodava ve vodě lze ji tak i pěstovat, za předpokladu výměny vody jednou za 14 dni

astik
hodnocení

0x

Je pravda, že to všude nazývají bambus. Mám tu kytku ve vodě již asi 5 let a stále je hezká. Sice občas lístek odejde, ale další naroste. Takže pokud chci, aby rostlinka mohutněla, tak do hlíny = živiny. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]