Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno rostliny

Od: elisa24® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, nevíte prosím někdo, co je to za rostlinu? Děkuji

Jméno rostliny

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Protože nepíšete, jestli to je venkovní, nebo pokojová rostlina, tak jenom tipuji.

Listy mě připomínají některý druh čemeřice, tedy venkovní rostlina?

hodnocení

Moc děkuji, ano, je to venkovní rostlina.

sebod*

eliso. Mohla by to být čemeřice. Ale krk za to nedám

cesmina*
hodnocení

1x

Taky si myslím,že to bude čemeřice.

Dnes zkontrolováno na zahradě. Čemeřice na 100%.

hodnocení

Moc děkuji :)

hodnocení

0x

Můžete nám sdělit, kdy je rostlina focená? Já si myslím, že to čemeřice není.Ta by byla na fotu i s květy.

pohanka*

Čemeřici co mám na zahradě, tak je už odkvetlá a je to vlastně plevel, množí se samovýsevem.

hodnocení

Je focená včera našli jsme ji vyhozenou u cesty na chatě.

Ahoj Hrdalena, schválně se koukni na konec této diskuze. Já jsem sem včera dala fotku a myslím si, že se jedná o tuto rostlinu. Já ji mám letos poprvé a tak jsem zvědavá, jestli to opravdu bude plodit. má to být prý obsypané malými melounky. tazatelka píše, že ji našli někde pohozenou. Asi si ji někdo také koupil jako já a ona neplodila. Ale podle návodu na pšstování, to má být trvalka, která přečká zimu v květináči a na jaře obroste a má plodit znova. Pokud vím, tak se do volné půdy nesází, roste to převisle. Nejlépe se tomu prý daří v závěsných květináčích. Já ji koupila v subtropickém zahradnictví.

Ahoj suzymon, asi vás zklamu, ale pepino to není.Samotný list je sice hodně podobný, ale u prvního obrázku si všimněte, že je zoubkovaný a přisedlý. Kdežto u pepina je řapíkový, kopinatý tzn.jednotlivý list má stopku.

Jinak vám posílám odkaz, který se vám určitě bude hodit : abecedazahrady.dama.cz/...

hodnocení

0x

Tak já nevím, ale mně to silně připomíná Pepino Gold. Je to trvalka a má plody podobné malým melounkům. Schválně jsem ji šla vyfotit na zahradu, ale nevím, jestli se mi podaří vložit obrázek. Mám nový počítač a ještě jsem to z něho nedělala.

Jméno rostliny #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]