Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opora k rajčatům roxor

Od: cryon odpovědí: 13 změna:
Dobrý den. Bude dostatečná opora k rajčatům roxor o průměru 8 milimetrů? Do země by šel 30 centimetrů. Děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dávám k rajčatům zelené laminátové tyčky. Odhadem mají průměr asi 6mm, ale nad mám ještě konstrukci, ke které tyto tyčky nahoře přivážu.

Ten roxor to ze začátku udrží, ale zaleží na tom, jak budeš mít rajče uvázané. Když na rostlině budou plody a budou daleko od roxoru, tak se prostě ohne.

rajce*

Když mám konstrukci, tak vezmu pozinkovaný drát asi 3 mm, napínací drát na plotové pletivo, namotám příslušnou délku asi na průměr 8 cm, spirálu roztáhnu a zavěsím. Žádné vyvazování.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že ano. Zkuste ho ohnout v ruce a uvidíte, že to asi moc nepůjde.

Maximálně se rajče bude trochu prohýbat, ale roxor neohne. Zdravím!

P.S. Ale, možná ho zapíchněte do země více.

hodnocení

0x

Zrovna vcera jsem to resil. Zalezi, jak dlouhy ten roksor bude. Do 180 vcetne zeme je OK. Do zeme se davaji spiraly cca 40 cm. Kolem 2m uz se doporucuje 10mm. JInak muzete vysazet rajcata do ctverce a roksory nahore svazat, to uz se nehne na 100%.

kklaban
hodnocení

0x

Páč nemám zatím u novostavby skleník, tak mám rajčata v pytlích. k nim jsem napíchnul pastevní kolíky o průměru cca 6mm a v pohodě zatím.

rajce*

A pak kdo nám ty lamináty po pastvinách krade

kklaban

Já určitě ne, já je mám poctivě koupené i s pastevními provázky :)

uska*
hodnocení

0x

První moje opora k rajčatům byla moje sbírka lyžařských holí - od bambusových po ... Kolem domu vede cyklostezska a nevěřila jsem, kolik lidiček zastavilo a fotilo moje první pokusy o zahradničení.

doplněno 15.05.15 21:47:

dam - ale já ty hole nekradla *smich* Jsou to moje hole a mých rodinných příslušníků, kamarádů a známých. Já mám od každého typu holí jen jednu, takže vám ani nepůjčím.:),

zwiki*

uska -tazatel se ptal na roxor a né na vaše lyžařské hole ,víte,že samochvála smrdí?

dam®

Usko a nemáte tam i ty moje? Tož ať slouží v pokoře.*srdce*

doplněno 15.05.15 21:44:

Ten roxor bude určitě stačit, je pro jistotu do větší hloubky, pokud možno.

doplněno 15.05.15 22:14:

Usko, ty moje se zatoulaly na Rejvízu, byly podepsané fixem - "Dim", těsně pod ručkou... Rajčatům zdar*slunce*

joudic*
hodnocení

0x

mel jsem to i na drevech 1x2cm (nejake stare listy nebo co to kdysi bylo) a taky to udrzelo obsypane 1,8m rajce

jabraka*
hodnocení

0x

K řádku rajčat zapíchni kus KARI sítě.Uvidíš,jak se s tím bude pracovat.Nevýhoda je jen v tom,že rezaví.

JABRAKA

hodnocení

0x

30cm je tak akurat.Ja som daval roxor 10mm.3 metrove kusy dovlecene zo stavebnin.Ohnute-vid foto a taaaak 30cm v zemi.Vyhodou je ze sa daju spojit na vrchu 2 obluky a zviazat.To uz sa potom nepohne urcite.Inak zacinali sme tymi spiralami-su na fotke vidiet,ale manzelka pochopila ze to nestaci a navyse sa nam to vzdy aj napriek dobremu viazaniu zosunulo dole.Tak potom povolila-pochopila ze roxory musia byt ak nechceme prist o urodu.Tak nam tie spiralove posluzili nejako ako doplnok

Opora k rajčatům roxor
Opora k rajčatům roxor #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]