Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zálivka květiny streptokarpus

Od: 2810* odpovědí: 4 změna:

zřejmě zalévám špatně rostlinu Streptokarpus, ale nevím si rady. Když ji nezaliji každý den, svěsí listy, které jsou pak jako hadr. Také květy dlouho nevydrží, brzy opadají. Zalévám do misky, myslíte si, že také potřebuje přesadit každým rokem?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám třetí rok, zalévám do misky jako africké fialky. Na jaře přesazuji, sice se mi povede olámat polovinu listů, ale rychle se obnoví. Zalévám cca za 2 dny plnou misku.

hodnocení

0x

Český název je Tořivka, latinský Streptocarpus. Přikládám stručný návod na péči včetně zálivky.

Zálivka květiny streptokarpus

cesmina*
hodnocení

0x

Tořivku mám již několik let.Při nákupu u pěstitele mi bylo řečeno že nemá ráda větší květináč,raději se tísní v menším.Zalévám ji občas i do květináče a zrovna se chystá kvést.Zalévám ,ale nepřelévám.

2810*
hodnocení

kytičku nemám ve velkém květináči, každý rok krásně kvete jenom letos mám problémy, které uvádím. Zalévám pouze do misky, ale mrzí mě ty vláčné listy a brzký opad květů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]