Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Okurka na záhon - jakou?

Od: alusska* odpovědí: 4 změna:

Rádci, prosím o radu. Rodina po mě chce, abych venku na záhoně pěstovala okurky.

Když se ptám lidí kolem, někdo říká hadovky, někdo polní.

Chuťově bych raději nějakou tu jakoby svačinovku, ale nechám si poradit, jaký druh je na ten záhon nejvhodnější.

Prosím, máte někdo s tím zkušenoti? Jaké sazenice či semena si mám sehnat? Kdy to má zasadit? Zaštipuje se to potom nějak?

Děkuji za případné rady. Alusska :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Klidně si nasaďte i nakládačky, ony jsou dobré i do salátů. Ale hlavně - až vám budou vylízat ze země, tak nezapomeňte okolo nich nasypat nějakou tu návnadu na slimáky. Aby se vám nestalo, že večer se obdivujete sazeničkám okurek a ráno vám zbydou jen oči pro pláč... jelikož slimáci byli rychlejší než vy a všechno vás zežrali.

hodnocení

1x

Polní salátové nebo nakládačky (geneticky nehořké), stačí semínka, zasít hned teď, nezaštipuju.

pohanka*
hodnocení

1x

Hadovky na salát, narostou, ale nejsou takové okurkové. Mě více voní přerostlá nakládačka. Pokud máte větší záhonek, tak klidně oboje. Semínka hned dejte do země, na nic nečekejte. Další možnost je vysázet po zmrzlících sadbu okurek.

lidus*
hodnocení

0x

Mám přísadu salátovek Viktorie, Natálie a ještě jednu ale bohužel si nepamatuji, nic nezaštipuji a okurky nechám plazit po plotě, někdy jim pomůžeme a vyvážeme je. Paráda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]