Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název pokojové květiny

Od: martina* odpovědí: 6 změna:
Prosím, nevíte někdo název této kytky? Dostal jsem ji po smrti babičky a v žádné chytré knize jsem ji nenašla. Díky
Název pokojové  květiny

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
hodnocení

0x

Potřeboval bych vidět "kmínek". Ale zkus hledat jméno Dracéna (Dracaena), myslím, že uspěješ.

martina*
hodnocení

Díky ,ale myslím že dracéna to není,mám spousty literatury a nic jsem neobjevila. Posílám foto č.2,kmínek tato rostlina nemá,listy vyrůstají odspodu a stonek není dřevnatý a je spíš tenší.
al bunda*
Dracény jsou velmi, ale velmi různé. Podívej se sem a sem.
Nebo si to rovnou prohlédni všechno tady.
Hezký den.
martina*
hodnocení

prosím pomoc

cindirella
hodnocení

0x
tahle kytka se jmenuje cesky dracena (dracae) a je velice choulostiva na pestovani. Mam ji taky doma ale trochu vetsi. Preji ti hodne stesti v pestovani, protoze tato rostlina skutecne potrebuje vyjimecnou peci, mnoha pestitelum "umira"

hodnocení

0x
Pravděpodobně se jedná o některou z bezkmenných dracén, např. Dracaena compacta. Pěstování dracen je vesměs velmi jednoduché, nevyžadují nijaké speciální péče. Stačí jí rašelinná zemina, světlé místo bez přímého slunce a běžné zalévání. Hnojení tak od dubna do srpna jednou za dva týdny. Během léta může být rostlina venku, v zimě je jí nejlépe na světlém místě s teplotou okolo 15°C, s umírněnou zálivkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]