Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to lilie?

Od: cervicek2008* odpovědí: 5 změna:

prosím o odpověď myslíte že by to mohla být lilie?posílám i fotku z loňského roku už rozkvetlou...

Je to lilie?
Je to lilie? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Určitě ano.Veškeré znaky tomu nasvědčují, akorát mne zaráží, že má pouze jediný květ.Lilie mívají alespoň ještě dvě poupata.

hodnocení

2x

Je to lilie, pěkná, ale slaboučká. Nemá u Vás dobré podmínky. Na prvním obrázku roste v zapleveleném trávníku, na druhém je sice jakžtakž okopaná, ale ta hlína je podle pohledu /barva/ těžká.

Měl byste ji dát do pěkné kypré hlíny, občas okopat, zalévat, na zimu sestřihnout na výšku asi 40 cm /ne až dole!/ a zakrýt chvojím.

Ten jeden květ je opravdu dost neobvyklý. Mně když kvetla poprvé, měla tři. Dneska je z ní ohromný keř, už jsem dvěma zájemkyním odrývala po kousku. Sama jsem ji dostala podobně - kousek odrytý asi před 7 lety.

Když o ni budete opravdu pečovat, uvidíte, že se taky vzpamatuje. *palec* Jaga.

Je to lilie? #3

Jago, parádní lilie! Co to je v pravém spodním rohu? Kaly?

doplněno 09.05.15 15:54:

To opravdu musí být paráda! Hezkou neděli :)

Ano, bílé a růžové venkovní kaly. Mám je už spoustu let, na zimu je musím vyrývat a pěstuji je hlavně kvůli hřbitovu. Je z nich pokaždé velice hezká kytice. Jaga.

doplněno 09.05.15 14:14:

A mají i velice dekorativní listy. Takové štíhlé, podlouhlé, s bílými skvrnami. Když se uváže třeba kytice z cinií, podloží se listy z kal, dopředu kulaté listy ze slezu a kousek nevěstina závoje, je z toho kytice jako z květinářství.

fantomas007*
hodnocení

0x
Je to lilie,podle listu pravdepodobne orientalni.Tem se v nasich mokrych zimach nedari.Nedoporuciji strihat lodyhu nad zemi.Stahovali by se po ni na podzim nemoci do zeme k cibuli.Pokud si budete chtit kvet dat do vazy,tak rostline ponechejt aspon 20 cm lodyhu.To aby si mohla stahnout tzv. Asymilaty do cibule a pristim rokem byla zdrava a silna.Az bude na podzim lodyha zluta a seschla,tak ji opatrne vykrutte u zeme a zeminu pekne prihrnte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]