Nejste přihlášen/a.
prosím o odpověď myslíte že by to mohla být lilie?posílám i fotku z loňského roku už rozkvetlou...
Je to lilie, pěkná, ale slaboučká. Nemá u Vás dobré podmínky. Na prvním obrázku roste v zapleveleném trávníku, na druhém je sice jakžtakž okopaná, ale ta hlína je podle pohledu /barva/ těžká.
Měl byste ji dát do pěkné kypré hlíny, občas okopat, zalévat, na zimu sestřihnout na výšku asi 40 cm /ne až dole!/ a zakrýt chvojím.
Ten jeden květ je opravdu dost neobvyklý. Mně když kvetla poprvé, měla tři. Dneska je z ní ohromný keř, už jsem dvěma zájemkyním odrývala po kousku. Sama jsem ji dostala podobně - kousek odrytý asi před 7 lety.
Když o ni budete opravdu pečovat, uvidíte, že se taky vzpamatuje. Jaga.
Jago, parádní lilie! Co to je v pravém spodním rohu? Kaly?
doplněno 09.05.15 15:54:To opravdu musí být paráda! Hezkou neděli
Ano, bílé a růžové venkovní kaly. Mám je už spoustu let, na zimu je musím vyrývat a pěstuji je hlavně kvůli hřbitovu. Je z nich pokaždé velice hezká kytice. Jaga.
doplněno 09.05.15 14:14:A mají i velice dekorativní listy. Takové štíhlé, podlouhlé, s bílými skvrnami. Když se uváže třeba kytice z cinií, podloží se listy z kal, dopředu kulaté listy ze slezu a kousek nevěstina závoje, je z toho kytice jako z květinářství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.