Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zasadit vlašský ořech

Od: miluse* odpovědí: 6 změna:

Chtěla bych poradit jak správně zasadit vlašský ořech, do jaké hloubky a jestli je třeba do díry na stromek dát před zasazením hnojivo a na kterou světovou stranu je to nejlepší.Děkuji:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.! Hlavně ho nesaďte na jižní stranu Vaši zahrady, protože za pár let se připravíte o slunce.

Vlašáky bývají obrovské a když se olistí, tak je pod nimi tma, že tam krom plevele neroste nic.

U mladého stromku, který sázíte, to s hnojením moc nepřehánějte.Vykopejte díru, která bude cca o 20.Cm

větší, než je kořenový bal, nalijte tam konev vody, počkejte až to trochu vsákne a pak tam nasypejte zahradnický substrát, do kterého vsadíte stromek asi 5.Cm pod úroveň balu. Ořech se směle chytne. Je to "skoroplevel" :)

sebod*

Doplním kedara. Pozor na mrazová místa ne zahradě. Nemá rád profukování ledového vzduchu. Má radši vlhko než velké sucho.

honzmalatny*
hodnocení

2x

Pod kořen dejte placatý kámen.

kamen

Plochý kámen, aby hlavní kořen nemohl růst jako kůl

hodnocení

0x

J á jsem našla ořech a byl už naklíčený--dala jsem ho jen tak do země a on vyrostl a dokonce třetí rok rodil,sice málo ,ale co vím,tak plodí za 15 let. Tento rok uvidí, Ale nevolila jsem žádné světové strany .Roste moc rychle

mamka64*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]