Nejste přihlášen/a.
Koupili jsme surfinie z baumaxu zeminu z pytle. Teď je to dva měsíce a surfinie vypadají viz. foto je to normální nebo ne? když byla zima byli uvnitř nyní jsou venku nevim co víc by chtěli
Děkuji za odpověď Petr
Kdysi jsem také takovou chybu udělala. Nezaštípávala jsem je. Koukala jsem po truhlících za okny a někdo měl pěkné, košaté a někdo, jako já, taková nehezká mávátka. Je potřeba zašipovat a donutit je, ať se rozrostou do šířky a nerostou jen do výšky. Ty, co jsou na obrázku, zaštípejte za 2.listem. Tím je donutíte k rozkošatění.
Neuvědomila jsem si, že opravdu mají málo zeminy. Opatrně je lopatkou, lžící podeberte a všechny vyndejtě. Dosypejte zeminu cca 1 cm pod okraj truhlíků a surfinky znovu zasaďte. Když je zalijete, zemina sedne, bude ji míň. Pak zaštípejte.
truhlíky mají být zaplněny zeminou až cca 2cm pod kraj truhlíku , sazenice jste měla zaštipovat, aby se rozkošatily a měly více výhonů - na to není ještě pozdě, pořádně je zaštípněte nechte tak 1/3 , nebojte pěkně obrazí a budete mít krásné bohaté sazenice plné květů, už je nenoste sem a tam - nechte je venku...na hnojení je zatím čas - nechte je pěkně zakořenit...zemina hnojivo pro první růst obsahuje
Vprvé řadě mají málo zeminy. Surfinie potřebuje jedna rostlinka 3až4litry zeminy a vy je máte sotva zasypané kořínky a do takovýchto truhlíků dávám 3 rostliny. Moc je nezaštipuji a krásně se mi rozrostou. Když začnou pořádně růst, tak obden přidám krystalon. Zeminu míchám kupovanou s domácím kompostem.Někdy se stane, že mají tendenci žloutnout, pak jim přidám do zálivky železo.Takže ty špatné vyhoďte, ty dobré podsypte zeminou, opatrně zalívat,než začnou růst. Hlavně už je nechte venku, kdyby hrozil mrazík tak jen přikrýt něčím lehkým. používám netkanou textilii. Měly by se vzpamatovat.Také jsem ze začátku s nimi měla problémy, ale časem se naučíte co potřebují. Držím palce. Alik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.