Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký strunový vyžínač

Od: zdenekm® odpovědí: 11 změna:
Zdravim. Přemýšlím jakou pořídit sekačku - nyní mám něco na způsob Bosch ART 35 ovsem již dosluhující noname. Uvažuji o tom Boshi, nebo možná něco akumulátorového - máte někdo zkušenost? Nebaví mě tahat kabel (zahrada ve svahu), ale nestíhám sekat moc často a tak potřebují na přerostlou trávu výkonný stroj :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

chcete sekat přerostlou trávu strunovým vyžínačem a ještě ktomu aku?

Proč prostě nekoupíte normální křovinořez.

Na aukru koupíte pěknej do 3tis a práce sním bude mnohem lepší než tímto fidlátkem.

hodnocení

Tak doteď jsem ji sekal levným strunovým vyžínačem o cca 500W a v pohodě - zase to není žádná džungle, ale anglický trávník taky ne. Kvůli hluku a údržbě preferuji elektřinu. A vlastně i kvůli váze - zahrada je dost ve svahu a elektrický vyžínač bude asi vždy lehčí než benzínový.

Aku vyžínač je přesný opak výkonného vyžínače. Sice netaháte kabely, ale z baterek holt žádný extra výkon nedostanete. Takže doporučuji benziňák. - není nijak extra těžký a tam máte výkonu dost.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
aku bude slabé, taky bych se přimlouval za pořízení nějakého motorového křovinořezu - pak nevadí, jestli je tráva přerostlá.

Hezký den.

Tady bych chtěl upozornit na to, že kdo nezná a neodzkoušel, tak neví. Sám vlastním aku strunovku i elektrickou na 220V 1000W.

Dlouho jsem vybíral a nakonec je moje jasná volba: domacitechnika.cz/... . Dvouletá zkušenost s ní je záruka dobré rady.

Přeji vám všem hezký den.

váš odkaz ukáže - stránka nebyla nalezena...

Omlouvám se. Jsem do konce týdne mimo republiku a mám omezený přístup na net. Přesto si myslím, že stačí zadat do vyhledávače název sekačky a vše lze dohledat. Jináč po neděli budu k dispozici. Přeji hezký den. Shanyo.

hodnocení

0x

Jen bych chtěl doplnit. Pokud pořídíte aku, tak po cca.4-5 letech budou akumulátory nepoužitelné a kupujete za těžký peníze nový.

Tak k tomuto názoru mám drobounkou výhradu, ale podotýkám že nejsem odborník v elektro a ani nejsem žádný obchodník. Do minulého měsíce mě stále fungovala bez zjevného snížení výkonu aku vrtačka od Bleck-Dekru. Aku Ni-Ca! Porouchala se převodovka. Koupil jsem ji v roce 1991! Od roku 1994 vlastním vrtačku od Bosche a od roku 1999 šroubovák. Vše plně funkční, stále používané. Tak nevím, značkový výrobek, ne Čína, způsob zacházení, štěstí a nebo jen kecy zase těch nevědomých, přesto velmi chytrých? Na zahradu mám sekačku od Bosche s dvěma aku Li-On 36V 3,5A. cca 840m čtverečných a za 2hod je vystaráno. Sekám 1x za 14dní. Tak nevím, kde se ty fámy o ztrátě kapacity berou. Chce to jen dodržovat způsob zacházení s aku, dle předpisů, které si na netu najdete a ne podle návodu výrobce konkrétního nářadí. Jo a vždy jsem baterku ukládal plně nabitou a při pokojové teplotě. P.S. Jmenovanou strunovku vlastním od roku 2012. Očekávám, ze mě bude takétak dobře sloužit. Nikomu nic nevnucuji, jenom prezentuji svoji zkušenost. Jsem bývalý strojař, důchodce. Přeji vám všem hezký den. Shanyo.

Víte Shanyo, ty takzvaně značkové výrobky - zejména Bosch je velmi často původem právě z Vámi zmiňované Číny. Konkrétně akumulátory ručního nářadí jsou -troufám si říct vždy- z noname článků a teprve po repasi, kde se často používají články Sanyo a pod uživatel najednou zjistí velký rozdíl. To nejsou plky nevědomých, věřte, že dělám v truhlařině prakticky od doby, kdy se k nám začalo dovážet akunářadí a desítky aku jsem tak už nechával repasovat.

Ale k tomu vyžínači - tazatel poptával výkonný stroj. A takový nikdy nebude akumulátorový - to je věc elementární fyziky, kdybyste měl sebou tahat akumulátory které by uživily po rozumnou dobu stejně výkonný motor, jaký má 230V elektrický, nebo benzínový vyžínač, tak se Vám sakramentsky podlomí kolena. Jistě, aku nářadí má smysl, bez něj si už neumím představit práci, ale třeba bourací kladivo aku nechci - to je šmrdlátko, nesrovnatelné s klasickým strojem. Prostě pokud je třeba, aby měl stroj výkon a nevážil mnoho, tak aku neobstojí.

Souhlasím s aku z číny. Proto jsem taky psal značkové výrobky. Když je na aku made in England, konkrétně u toho Blecku, tak je to anglie a ne čína. To samé platí i u Bosche. Neberu made in PRC a ani China či Thaiwan. Mám u něj Germany. Tak asi tak. A mé nástroje do loňska byly používány ke stavbě ultralehkých letadel a replik skutečných válečných strojů. Cirka 50ks. Takže taky dostaly co proto. Co se týká výkonu té strunovky také souhlasím, nedá se srovnávat s benzínem. Ale před pár dny jsem popisoval, že mám také síťovou, 1000W. Od Oleo-Macu. Ten vezme navíc i celé drny a neví o tom. Ale na běžné obsekávání kolem baráku a celého plotu cirka 200m, bohatě stačí. Zdravím z Hajdúszoboszlo. Shanyo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]