Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik kg trávy na 500m2 plochy?

Od: rotorod® odpovědí: 4 změna:

dobrý den

mám cca 500m2 plochy, které chci zasít trávou (asi hříštní). kolik cca kg trávy mám koupit? až nekupuju zbytečně moc nebo málo. nevíte někdo cca jak se to počítá? je nějaký přepočet kolik kg trávy na kolik m2 plochy se seje? děkuji vám za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

1x

na balení je to většinou napsaný >>> na 100m2,na 400m2...

webbiecz*
hodnocení

1x

Záleží na tom, jakou směs přesně koupíš. Ono i těch hřištních je víc druhů. Na balení se vždy napsáno na kolik metrů čtverečních to vystačí. Obvykle to bývá tak 10 kg na 400m2.

hodnocení

1x
Jak píši ostatní, co výrobce to může být jiné doporučení podle složení. Já kdysi koupil pytel na půl se sousedem na podobnou plochu, 15kg.
Nezapomeňte před setim semena promíchat, různé trávy mají různě těžká semena a v sáčku mohou být setrepana k sobě.

floro*
hodnocení

0x

Počítá se 20 - 30 g m2. tzn. 500 x 20 - 30 g je 10 - 15 kg...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]