Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tulipán - zaschlé konce listů

Od: renatadk odpovědí: 5 změna:

Prosím nevíte proč mi tohle tulipáni dělají? Některé odrůdy vůbec, některé trochu a některé mají docela dost zaschlé konce listů. Je to nějaké nemoc? Málo vody? Přihnojené jsou na podzim při sázení, jsou na osluněném místě, kvetou krásně.

A ještě jeden dotaz, zvlněné listy i u odrůd které je mít nemají. Proč to?

Díky :)

Tulipán - zaschlé konce listů
Tulipán - zaschlé konce listů #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nevím jestli to platí i na záhoně ale u kytek v květináči se zasycháním konců listú projevuje naopak kytka ulitá nikoli přisušená.

hodnocení

0x
Zdravím, no může to být nevhodnou zálivkou, nepropustná zemina nebo násilné rychlení,těžko říct, co z toho se týká právě těch vašich.
doplněno 30.04.15 13:39: To zvlneni muze byt kaderavost.

renatadk
hodnocení

Přelité určitě ne, zahrada je "na písku" takže zemina lehká a příliš je nezalévám (jen při dlouhodobém suchu, přeci jen je tulipán prý stepní květina)...dělají to pouze některé odrůdy, na umístění nezáleží. Myslela jsem spíše na nějakou chorobu ale prohledala jsem na netu kde co a nic o zasychání konců listů jsem nenašla :(

@denny276 kadeřavost? Myslela jsem že kadeřavost je problém broskvoní...*sok*

Kdepak, kaderavosti je mnoho ;)

tulipon
hodnocení

0x

Nedostatek dusíku.Málo živin v půdě. Nic až tak vážného.Příště na jaře trochu ledku,nebo Cereritu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]